2016-02-11

Smutsiga barn är lyckliga barn?


Det blev tvätt av ytterkläder idag igen.

I tisdags suckade jag.

Igår grälade jag.

Idag kunde jag inte annat än att skratta.

4 kommentarer:

 1. Jag ska ärligt säga att jag inte tvättar mina barns ytterkläder för att de är så där leriga..... De blir ju ändå likadana nästa dag. Och yttertyget slutar vara vattentätt och fodret blir så tunt och slutar värma..... De får vara leriga ett tag innan jag tvättar :-)

  SvaraRadera
 2. Barn som leker är lyckliga barn! Det är deras arbetskläder, skulle vilja se den byggjobbare som tvättar sina skalkläder från ena dagen till de andra. Hel och ren närmast kroppen och det man går omkring med inomhus är en lagom (tillräckligt tidskrävande!) målsättning tycker jag. Möjligtvis kan man tvätta fredag kväll om man tycker det känns viktigt att barnen är snygga på stan/på besök hos mormor osv på helgen. Annars nöjer jag mig med att hänga på tork och sedan borsta av.

  SvaraRadera
 3. Jag hade normalt inte tvättat vid den här smutsgraden heller, men den här leran är exceptionell, den stinker! Vet inte om det beror på att det är en byggarbetsplats precis intill skolan.

  Häromdagen var Q täckt av lera från topp till tå, även mössa och vantar var alldeles insmorda. Vi har tyvärr ingen grovingång eller liknande där äckliga ytterkläder kan få torka tills de kan borstas av.

  Men jag är också mycket glad åt att han rör sig och leker. Lillebror är en lugnare natur och var inte alls lika smutsig. Eller så har skolan mer koll på sexåringar än på nioåringar?

  Hur som helst försöker jag anamma det Astrid Lindgren skrev om sin mor: att hon aldrig grälade om smutsiga och trasiga kläder, det ansåg hon vara ett barns rätt att skaffa sig under lekandet. Jag lyckas sådär i min ambition.

  SvaraRadera
 4. Det där är inte smutsiga barn, det är ju bara smutsiga kläder!

  Det är inte för inte som grovingång heter mud room på engelska.

  SvaraRadera