2015-10-20

Alltså, folk

Jag till sjukgymnasten arbetsterapeuten: Så pappa kan alltså få en sjuksäng akut? Vi behöver inte vänta tills ASIH kommit igång?

Sjukgymnasten arbetsterapeuten: Ja, alltså ni får ju låna den. Ni får inte behålla den och sälja den på Blocket sen.

Jag: Va? Herregud. Gör folk sånt?

Sjukgymnasten arbetsterapeuten: Du anar inte. Men du, då beställer jag den akut, den kommer imorgon. Är det säkert att det är okej?

Jag ser frågande ut, så hon förtydligar.

- Ja, alltså en del säger att vi absolut inte får komma med sjuksängen förrän de hunnit flytta undan den ordinarie sängen, och blir arga när det går för snabbt.

Herregud, igen.

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Det är skrämmande. Tillräckligt många är tillräckligt dumma för att det ska vara otäckt....

  SvaraRadera
 3. Vad bra du är på att fixa Helga, din pappa är lyckligt lottad som har dig. Jag önskar jag kunde göra lika mycket för mun mamma (även om jag gör så gott jag kan). Hon är döende i spridd livmodercancer, jag har en 2,5-åring och en 5-månaders bebis och bor i England... Inte så lätt att få ihop allt. Jag är dessutom läkare och med det vet man ju vad man har att vänta och dessutom så är det svårt och frustrerande att få halvdålig andrahands information från mina icke-medicinska föräldrar (visst pratar jag med hennes läkare också ibland men det går ju inte att göra för varenda liten sak). Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, jag känner med dig. Det är förfärligt att försöka hantera sådant på tusentals mils avstånd. (Jag har hittills sluppit det själv, min mamma dog mycket hastigt och min pappa är än så länge relativt frisk, men jag känner isklumpen i magen när jag tänker på hur det kan komma att bli).

   Radera
  2. Haha, hej Flisan :)

   Radera
  3. Du har mina sympatier också! Håller helt med annannan.

   Radera
 4. Har just döpt om Lovis till Kati med ungerskt uttal -- eftersom catifea betyder sammet på rumänska (refererar till pälsen).

  SvaraRadera
 5. Det går att få de flesta hjälpmedel akut. Toastolsförhöjare, glidlakan, etc, etc.
  Det kanske inte vore fel att höra om ni kan få stöd av en arbetsterapeut för att se vilka ytterligare behov han redan har, eller kommer få.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det är ju arbetsterapeut hon är denna utmärkta person. Men hon hade en sjukgymnast i sällskap, därav min förvirring. Idag fick han sjuksäng med madrass som förebygger liggsår samt rullstol. Höjbar toastol har han redan, jag dinglar med benen när jag går på toa hos honom, Fåtöljen står på klossar, samma där.

   Radera