2014-01-10

Mjukstart

(Ett sånt där dagboksinlägg som är mest intressant för mig själv)

Ååå, det är så skönt att vara hemma. De senaste dagarna har varit vadderade, bomullsaktiga. Inte alls som januari brukar vara. När jag skriver detta är det lördag förmiddag och det är dessutom bomullsvitt utanför fönstret, inte gråblött som igår.

I tisdags kom vi så hem, och gudars vad skönt det var. Ett dygn tog resan, och eftersom Y bestämde sig för att bara sova i två timmar på nattflyget, så sov inte jag så mycket mer heller. Han var förvisso glad och snäll, och tittade på film, men ville gärna ha höra mina kommentarer eller få hjälp med hörlurar eller volymknapp. Så snart jag nickat till fick jag en uppfordrande klapp på armen och en angelägen fråga. Övriga resenärer i sällskapet sov fridfullt i sina stolar.

Första dagen hemma blev fin. Vi anlände vid lunchtid, kylskåpet var tomt och avfrostat men i frysen fanns lunchmat. Eftersom vi fått för oss att städerskan skulle komma inom någon timme, snodde O och jag runt som dårar för att få undan alla väskor. Vi var precis klara när vi insåg att vi tagit fel på vecka. Nåja, det var inte dumt att ha packat upp allt, det kan annars ta ganska lång tid. Frysen visade sig också innehålla den allra sista påsen med lussekatter. Vi bäddade ner oss framför TV:n och tittade på Harry Potter och smaskade lussekatter. O och Y sov också en stund. När filmen var slut släppte jag iväg Q till bästa kompisen, återseendet blev mycket lyckligt.

Dagen avslutades stilenligt med ett kapitel av Harry Potter, Q är mycket förtjust medan Y:s intresse varierar. Barnen somnade tidigt, själv somnade jag vid niotiden. Inte vanligt.

Nästa dag var jag ledig, och vaknade faktiskt av mig själv redan vid femtiden. Snoozade till klockan sex, då jag gick upp och åkte och tränade. Som väntat var det jobbigt, men också roligt och som väntat var jag på strålande humör under resten av dagen. Både O och Y var snuviga och höll varann sällskap i soffan medan jag tog en lunchpromenad, sedan åt vi korv och äggröra till lunch. O hade beställt mat på nätet som levererades under eftermiddagen. Då kom också en glad Q hem från skolan, det var roligt att vara tillbaka bland kompisarna.

Ännu en tidig kväll, och så randades första arbetsdagen. Den visade sig bli kort, eftersom det första jag gjorde var att ringa Q:s örondoktor och utverka en akuttid för att skölja hans öron. Efter allt dykande i poolen var hans öron rejält tilltäppta och hörseln påtagligt nersatt. Så det blev bara ett par timmar på jobbet första dagen. Doktorsbesöket var givande på flera sätt, Q var förtjust över att kunna höra igen. Han belönades med lunch på McDonalds, och fnissade bara när jag frågade hur det var möjligt att han orkade en hel lunch till efter att ha ätit i skolmatsalen bara två timmar tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar