2014-01-10

Kvalitetshöjande detaljer

Vissa till synes enkla saker måste man tydligen ha haft två veckors semester för att komma på.

Som på morgonen, när man ska lämna barn i skolan och sedan sätta sig själv och diverse kollin (datorväska, tränings- och handdito, samt lunchlåda) i bilen. Ska man då

a) Släpa med sig alla kollin först till skolan och sedan till bilen, och dra på sig ryggont?
b) Släpa med sig barnen till bilen först -  en omväg på två minuter - för att lämna kollina, sedan vidare till skolan?
c) Helt enkelt lämna alla kollin (utom barnen förstås) hemma, för att efter avklarad lämning i lugn och ro gå hem och hämta alla väskor? Det tar max tre minuter extra, om ens det.
d) Som alternativ c ovan men eftersom lämnandet skett tidigare än vanligt, dessutom passa på att dricka en snabb kopp kaffe och skumma igenom kulturdelen?

Imorse valde jag det senare alternativet, gratulerande mig själv till att äntligen ha kommit fram till detta arrangemang. Att jag inte gjorde det omedelbart är nära nog pinsamt.

En annan sak som jag dröjt skrattretande länge med att göra, var att samla ihop lite trevliga CD-skivor och lägga i bilen. Egentligen borde ALLA skivor ligga i bilen, det är bara där man lyssnar på dem. Så imorse sket jag i nyheterna och körde till jobbet i sällskap med Ella och Louis.

Banne mig om inte livskvaliteten är höjd ett par snäpp.

3 kommentarer:

 1. Trevligt att du är tillbaka!

  Det där med att släpa runt saker i onödan är definitivt ett irritationsmoment. Själv funderar jag i samma anda på att ge mig själv en både snygg och tillräckligt stor ryggsäck som faktiskt rymmer det jag behöver inte bara de dagar jag har minsta möjliga med mig.

  T ex en av marimekkos nya kollektion. Fast den kostar 140 euro.

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Annannan, jag skulle inte tveka om jag vore du. Snygg, praktisk och vardagsunderlättande. Kan man rentav hoppas att den är producerad under drägliga förhållanden?

  SvaraRadera