2015-04-14

Näpp

Förra veckan när det var påsklov och kidsen var lediga fast vi jobbade eftersom farmor var på besök och passade dem, och de inte tog tillfället i akt att sova lite längre på morgonen eller åtminstone ta det lite lugnt och låta oss sova lite längre, eller åtminstone inte väsnas och bråka på morgonen, då tänkte jag ungefär ja, ja. Nästa vecka är det vardag igen och då är det strängt taget bara bra om de studsar upp pigga och glada klockan sex.

Vad tror ni hände imorse?

Jag vaknade i Q:s säng, dit jag gått 05:23 när han slängde sin hand rakt i mitt ansikte. Då var O redan uppe, han hade flytt till gästrummet vid tretiden. När O drog upp rullgardinen i vårt sovrum strömmade morgonsolen in över dubbelsängen och två fridfullt sovande gossar. En ganska bedårande syn, om den inte vore så irriterande.

(Dessutom var de sura över att bli väckta, ville inte alls gå upp.)

Nästa svåra fråga: vad tror ni kommer att hända på lördag morgon, när vi återigen är lediga?

3 kommentarer:

 1. Jag vet, det där är helt vansinnigt. Min flicka är sjusovare jämt, även på lov, men min pojke är ju...inte sjusovare kan man säga. Han har gått upp mellan 05.58 och 06.02 hela lovet. I går fick jag väcka honom 06.55. Han skrek "dumma!" och drog täcket över huvudet. Som tur var kom en långtradare med marksten och skapade kaos och blockerade hela gatan samt pep för att den backade, och då kunde han inte låta bli att springa fram till fönstret. Och i morse var det före 06 igen.

  SvaraRadera
 2. Min mormor skulle ha sagt: "di barna di barna, ska di till körka så går di te' kvarna..."

  SvaraRadera
 3. Den var ny för mig, Ullah!

  Murmeldjur, skulle deras mormor ha sagt. Ett trevligt beskrivande ord.

  SvaraRadera