2014-04-06

Mitt sanna jag


Tar tunnelbanan in till stan med Q, han ska få inkassera en efterlängtad födelsedagspresent: en dag på tre man hand med moster och morbror. De ska äta lunch och gå på museum. Allernådigast får jag följa med på lunchen, men sedan skiljs våra vägar.

Jag promenerar raka vägen till Gudrun Sjödén, där jag botaniserar och provar länge och väl. Tre klänningstunikor blir bytet, i storlek large. Fast medium sitter egentligen bättre över axlar och byst, men i large ryms jeansen under, och jag behöver inte gå och tänka på att hålla in magen hela tiden.

I provrummet ringer mobilen, det är garnaffären som meddelar att tre nystan turkosfärgat garn kommit in. Jag hämtar dem på vägen hem, och skrattar rått åt expeditens fråga om jag börjat på det vita garn jag köpte förra veckan. Vi enas om att man måste ha många potentiella projekt på lager, så att man har något att välja på när man får feeling. Jag lovar att komma in och visa den spetsstickade kofta jag tänkt mig av det turkosa.

På tunnelbanan lyssnar jag på opera, Trollflöjten, och gläds åt mina inköp. Så slår det mig att jag inhöstat många tantpoäng idag. Å andra sidan hörde både opera och stickning till mina stora intressen när jag var i tonåren, med den skillnaden att jag inte riktigt vågade skylta med dem.

Å tredje sidan var jag ute och sprang på förmiddagen, det gjorde jag då sannerligen inte i tonåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar