2014-02-17

Herr Snäll övertygade

Nu är det klart att jag ska sluta som konsult och börja jobba för herr Snäll. Först hände inget och sedan hände inget, sedan blev allt klart på mindre än en vecka.

De aber jag listade ser nu ut som följer:

Lönen. Till min förvåning behövde jag inte gå ner i lön alls. Herr Snäll frågade helt enkelt vad jag tjänar idag, och sade sedan: detta ska jag fixa. Och det gjorde han. Jag tackade ja på stående fot.

Bilkörningen. Efter nya trafikomläggningar kan jag nu räkna med att det tar under en halvtimme enkel väg, det kan man inte klaga på i en storstad. Dessutom tillhör jag från och med idag denna illustra skara!

Jane blev enligt uppgift sur, men eftersom hon inte är min chef längre behöver jag inte bry mig, och gör det inte heller.

Kvävningskänslorna har minskat eftersom jag har satt ord på en massa irritationsmoment på jobbet och föresatt mig att a) bli arg på dem b) försöka ändra på dem. Men de kommer säkert att återkomma med jämna mellanrum. En fråga jag fick från cheferna som intervjuade mig var om de kommer att märka någon skillnad om de anställer mig, om jag inte är konsult längre. Jag svarade ett bestämt ja, givetvis kommer jag att uttrycka starkare åsikter nu. Så nu har jag ett löfte att leva upp till.

Kören är fortsatt meckig att ta sig till. Men det får jag leva med.

Sakna mina gamla kollegor kommer jag att göra. Men några av dem finns inte längre bort än ett mejl, ett mess, en lunchbokning.

Företaget är lite småsnålt. Men det är lättare att uthärda om man har gjort ett medvetet val, med öppna ögon.

Eventuellt finns det också en framtidsplan. Mot slutet av herr Snälls intervju spände han ögonen i mig och frågade om jag kan tänka mig att efterträda honom när han går i pension om fyra år. Jag tittade tillbaka och svarade ett fast ja.

Fast det får vi förstås se hur det blir.

9 kommentarer:

 1. Blir så inspirerad av din (bl a) Jane-kommentar! Wow, jag som är sjukt känslig önskar mig lite mer stake ibland och skulle verkligen behöva det på mitt jobb. Ska jobba på att bli lite mer helgaisch.
  Lycka till på "nya"jobbet!

  SvaraRadera
 2. Heja dig! Vad kul! Det blir säkert jättebra!
  /Anna F (numera också IPMA-certifierad)

  SvaraRadera
 3. Grattis till Herr Snäll. Bilkörningstid går att börja uppskatta. Jag lyssnar aktivt på radioprogram utan att någon avbryter (i stort sett omöjligt med familjen närvarande) vilket gjort mina bilresor till MIN tid.

  SvaraRadera
 4. Wow, grattis! Väl förhandlat. Bra radio, musik och ljudböcker är grejen - investera i en bra ljudanläggning i gasvidundret om den inte redan har det, för det är du värd!

  SvaraRadera
 5. Grattis!

  Företaget som hyr in dig betalar ju antagligen mer för att ha dig hos sig än du får i lön, så det är ju helt rimligt att de erbjuder dig samma lön som du har hos konsultföretaget.

  Framtidsutsikterna låter spännande. Du har alla möjligheter att bli en väl kvalificerad chef, snarare än en som avancerar till sin inkompetensnivå. En bra motivering för varför det är bra med sådana katter bland hermelinerna som du, och inte bara tekniker-tekniker!

  SvaraRadera
 6. Lycka till med nya jobbet, blir säkert jättebra!

  SvaraRadera
 7. Tack allihop! Jaja, vi får väl se hur det blir med det där efterträdandet, men tanken hade onekligen slagit mig också. Jag svarade också att det inte räcker med fyra år att lära mig tekniken lika bra som han, men det fnös han bara åt.

  Förtydligande: Jane är faktiskt inte min chef längre, hon har en annan tjänst nu, så det gjorde det lättare att ignorera hennes reaktion. Min nuvarande chef har jag inte ens träffat. Efter att jag mejlat henom och sagt upp mig och fått ett första konventionellt beklagande svar, har jag inte hört ett pip från min arbetsgivare.

  SvaraRadera