2013-10-22

Feeling blue

Känner mig lika obestämt som intensivt olycklig, om nu kombinationen är möjlig.

Vet dock inte varför, och vill därmed inte riktigt tillåta mig känslan.

Visst, det regnar. Och det är höst. Fast jag gillar ju hösten.

Och Y hade nattskräck igår kväll, värre än någonsin. Och O skällde på mig när jag svor så att jag blev väldigt ledsen. Fast sedan sov jag hela natten ostörd i gästrummet. Och morgonen var bra.

Och jobbet är rätt trist och förmår inte väcka mitt engagemang. Men herregud, ska jag nu gnälla om det igen. Nä, just det.

Så jag borde genast sluta med de här dumheterna, att vara ledsen över ingenting.

6 kommentarer:

  1. Det går ju nästan inte att vara nåt annat än olycklig i det här skitvädret. Det är ju inte det här man tänker när man tänker att man gillar hösten. Man vill ju ha soliga dagar med klar, hög luft och svampplockning (man = jag).

    Kram på dig! Nu är inte alltid.

    /Anka

    SvaraRadera
  2. Det där med hur man känner sig har ju allt som oftast mer att göra med hur man känner sig än hur man har det. Det brukar gå över, på gott och ont.

    Men det här slog mig härom dagen. För varje dag som det är soligt och fint och man svär över att ha inomhusarbete, på samma sätt borde man väl varje regnig höstdag vara tacksam att man inte har utomhusarbete?

    SvaraRadera
  3. Tack, hörni. Mitt humör lyfte dessutom något efter ett projektmöte där jag fick känna mig nyttig.

    Av erfarenhet vet jag att mitt humör brukar vara bättre efter lunch. Ska dessutom trotsa regnet och ta en promenad.

    SvaraRadera
  4. När livet suger så brukar jag försöka vara extra snäll. Mot andra men framförallt mot mig själv. Spela musik som JAG gillar, laga mat som JAG gillar, strunta i alla borde:n och tillåta mig själv att ligga på soffan. Måste:n rivs av på kortast möjliga tid. Allt för att sofftiden ska bli så lång som möjligt.

    SvaraRadera
  5. Kanske ett jättedåligt tips för vikt o tänder, men: smågodis! Hjälper mig när jag är lite nere.

    SvaraRadera
  6. Anka: det kan det vara. Jag är höstälskare och tycker att det är jättemysigt med mulet väder och fuktig luft i kombination med de härliga färgerna. Bara en upplysning, då vi höstälskare ju är en illa förstådd grupp i samhället. ;)
    Jag tror som flera andra att ett bra knep vid obestämd deppighet är att göra något relativt onyttigt som man brukar tycka är roligt./Mary

    SvaraRadera