2013-06-24

Sommarlovet har börjat

Barnen har sommarlov, och O också. Imorgon tar de tåget till svärmor, och tillsammans med henne ska de resa runt och besöka släktingar i tio dagar. Jag ska vara hemma i stan och jobba. Näst bäst efter semester. Jag har sett fram emot det länge, men nu så här dagen före deras avfärd känner jag mig lite sentimental. Vad jag kommer att längta! O skickar ett foto som visar nyklippt Y och jag får gråten i halsen. Vi bråkade så gräsligt vid nattningen igår.

Efter en ganska orolig natt med snark och skrik vaknade jag med en son på varje sida. De sov fast väckarklockan ringde. O hade flyttat in i Q:s tomma säng.

Jag hade läst nästan hela DN när Q kom tassande.

- Va?? Är du FÖRST uppe? Du brukar ju alltid vara SIST??

5 kommentarer:

 1. Vad härligt! Tänk att du får så många nätter för dig själv!

  SvaraRadera
 2. Jo visst är det härligt! Undrar när en annan kommer att få det...../O

  SvaraRadera
 3. När jag får sju veckors semester, som du, my love.

  SvaraRadera
 4. Svenska statstjänstemäns arbetstider, alltså ;-)

  Min samarbetspartner den svenske professorn sätter sitt out-of-office-meddelande vid midsommar. Åter den 5 augusti. Min samarbetspartner den danske professorn är precis raka motsatsen. Huruvida de är representativa för sig själva eller för sina länder vet jag inte (fast jag vet att dansken tror på det senare).

  SvaraRadera
 5. Arbetstiderna är tämligen normala, men de får ju ohemult mycket semester, mer ju äldre de blir.

  Svärmor (som iofs var kommunalt anställd, men med liknande regler) hade ett berg av semesterdagar att ta ut eftersom hon hade semester samtidigt med svärfar, som hade de gängse fem veckorna.

  Själv har jag sedan mitt senaste byte plötsligt "bara" fem veckor och övertidsersättning. Vilket är ganska meningslöst eftersom jag aldrig jobbar övertid.

  SvaraRadera