2013-05-31

Men hörni...

.. ni som sjunger ljudbokens lov i alla tonarter, hur gör ni? Rent praktiskt? Köper ni dem för dyra pengar (ja, jag är snål! Jag lånar på bibliotek och köper pocket, endast ett fåtal noga utvalda böcker ödslar jag pengar och framför allt hemutrymme på.)? Lyssnar ni på CD-skivor i bilen? Eller laddar ni ner filerna till mobilen eller mp3-spelare? Vilka sajter och program rekommenderas då? Jag har inte Iphone utan Android.

(Tips om bra podcaster välkomnas också.)

Svar till
Tveksam bokmal

6 kommentarer:

 1. Biblioteket och librivox.org. Librivox är ett project Gutenberg för ljudböcker. De är gratis om boken är så gammal att den är public domain. Njutbarheten beror i hög grad på vem som läser. Det handlar om volontärarbete så det är inte direkt Stephen Fry som läser. Inläsningen av The age of Innocence är åtminstone njutbar, tycker jag mig minnas. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Jag vägrar alla andra bokformer än de i pärmar och papper. Bakåtsträvare av stora mått.

  Det enda jag lyssnar på är P1s sommar, och dem laddar jag ner direkt i telefonen och lyssnar på.

  SvaraRadera
 3. Lånade på bibliotek när jag bodde i Sverige. Nu prenumeration på audible.co.uk. Svenska böcker har jag köpt via Load2Hear.

  Jag har en ipod så jag hanterar dem via itunes. Men ovanstående leverantörer har system för alla de vanligaste programmen, tror jag.

  Två podcasttips är Talking Allowed och World Book Club, båda från BBC. Den förstnämnda är den bästa forskningspodcast jag vet, samhällsvetenskaplig sådan, och är precis lika genialisk som namnet antyder.

  Jag har också just börjat lyssna på A Prairie Home Companion http://prairiehome.publicradio.org/ som jag hittills har tyckt varit rolig. Det är intressant att se sig i spegeln av det fiktiva lilla samhället Lake Wobegon, bebott av skandinaviska emigrantättlingar som går i kyrkan Lady of the Perpetual Responsibility och är mycket lutherana.

  SvaraRadera
 4. Cecilia i Houston31 maj, 2013 22:52

  Jag lyssnar pa podcasts pa sparvagnen och i bilen men har aldrig riktigt fastnat for ljudbocker for jag glommer liksom bort att lyssna... Konstigt nog har jag inte det problemet med podcasts?

  Jag rekommenderar podcasten "This American Life" som ocksa sands av amerikanska NPR (liksom Prairie Home Companion). TAL ar en en timmes show med olika teman, oftast med tre olika berattelser. Mycket bra, smart och engagerande show. Pa deras website (http://www.thisamericanlife.org/) kan man botanisera bland deras aldre favoriter - en bra borjan!
  Jag lyssnar ocksa pa "Planet Money" om ekonomi fran NPR som ar bra mycket roligare och intressantare an det later (sager naturvetaren...)! Annars gillar jag flera podcasts fran BBC Radio4 (motsvarigheten till P1 men med en del humorprogram). Kan namna "Friday Night Comedy" (med ett par olika radioprogram som alternerar), "In Our Time" och "From Our Own Correspondent". Jag lyssande pa de programmen nar jag bodde i England sa det ar som att komma hem... Jag gillar ocksa "The Bugle" (thebuglepodcast.com/), engesk sarkastisk humor men ganska grabbigt emellanat.

  SvaraRadera
 5. Stickpodden! Den första podcasten om stickning på svenska. Inte bara garn, stickor och garnnörderi utan också lite flams, skratt och allvar om sånt som rör sig i två 30 åringars skallar.

  SvaraRadera