2013-05-24

Försommartrött

Är hemma i radhuset och passar på att kolla mejlen. Herregud vad mejl vi får. Jaha, picknick med Q:s klass nästa onsdag. Men herregud, vi hade ju grillkväll förra onsdagen? Kan inte det räcka?

O var på sommarfest med jobbet häromdagen. Jag är bjuden på två jobbsommarfester, en hos min arbetsgivare konsultföretaget och en på företaget där jag sitter i uppdrag. Herregud igen. Jag blir galen på att allt ska ske samtidigt.

O messar att de har enhetsdag med påföljande kvällsaktivitet om några veckor. Hurra! Samma dag som en av mina sommarfester. Då har jag giltigt skäl att utebli. Ibland är det bra att allt ska ske samtidigt.

Maj och juni, min absoluta favorittid på året, det är så hjärtskärande vackert ute. Det spelar ingen roll att det är kyligt och mulet, det är nästan bättre för då hinner man se och uppleva.

Maj och juni, den tid på året då jag ofta är som mest stressad. Både av allt som ska ske under några korta veckor, och av känslan att jag egentligen borde göra något viktigare. Som att spela kort med Q, läsa för Y, sniffa på deras hår, titta på blommande syrener, skola om lejongapsplantor.

Ikväll (ännu mer än alla andra kvällar) måste jag lägga mig tidigt, för helgen blir intensiv. Precis hela lördagen går åt till genrep och precis hela söndagen går åt till två konserter med kören. Det ska bli roligt, det kommer att bli roligt, jag vet ju det. Jag minns hur det var senast det begav sig.

Det blir nog bra. Bara jag får sova lite först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar