2012-09-12

Transporter och medier

Pratar med en kollega om hur man tar sig till jobbet. Hon kör bil, trots köer och parkeringsproblem. Åka kollektivt skulle ta en kvart längre så det är inte ett alternativ. Jag lyssnar alltid på Mix Megapol, då vet jag att jag får skratta, avslutar hon.

Känner mig obestämt olustig och beklämd.

Åker kollektivt till jobbet, som jag framhärdar i att göra. Sitter bredvid en kvinna på tunnelbanan och en man på bussen, båda är något yngre än jag. Hon läser Madame Bovary och han något av Raymond Chandler.

Går med lätta steg mot kontoret. Snorkig medelklassig medelålders akademiker? Jomenvisst.

6 kommentarer:

  1. En kvart! Vilken slöfock. Nej, cykla är grejen, det vet du ju att jag tycker.

    Mvh Snorkfröken Anka (som läser Elizabeth Georges nya)

    SvaraRadera
  2. Nej en kvart var verkligen slött! När jag pendlade sist skilde det en timme mellan att köra bil och att åka buss (20 min jämfört med 1 timme och 20 minuter). Då körde jag faktiskt bil. Och lyssnade inte på Mix Megapol :-)

    SvaraRadera
  3. Cykla eller åka kommunalt är generellt mycket bättre. Vårt problem är att dagmamman stänger kl 4 vardagar och 3 på fredagar. Tröstar mig med att jag kan jobba många dagar hemma...

    SvaraRadera
  4. Ja, skiljer det en timme är det inte mycket att snacka om, det håller jag verkligen med om. Men under en halvtimme, då är det tveksamt. Jag gillar heller inte speciellt att köra bil. Oftast är stunden i kollektivtrafiken ganska avkopplande, om man får sittplats och slipper de värsta hjärndöda mobilsamtalen, om inte får man skruva upp volymen på P1 som Snorkhelga självklart lyssnar på (det sa jag inte till Miss Megapol).

    RosaMilton, en sån dagmamma har vi också haft. Jävlar vad vi stressade. Numera får vi hämta ända fram till kl 17, men det blir strax efter 1630, eftersom Q:s fritis stänger 17.

    SvaraRadera
  5. Så fint att se att andra också får elitistiska attacker. Jag skäms så över mina. Jag tycker inte alls att Full fräs och Full frys är exempel på god teater och vet aldrig vad man säger när nån verkligen rekommenderar en att gå och se sån föreställning. Skönt att jag är i gott sällskap.

    SvaraRadera
  6. Elitistiska attacker, tack för den formuleringen! Det är precis vad det är.

    SvaraRadera