2012-09-28

Ännu en elitistisk attack

Lunchrummet på företaget där jag har mitt första konsultuppdrag. Om ett halvår ska allt flyttas, från totala spenaten till en förort dit det faktiskt går tunnelbana.

Tjock tant 1 (till tjock tant 2):
Men alla vi som bor i Villasamhället (som ligger 6 km från jobbet), vi kommer ju att få ett byte (här menas med kollektivtrafiken) efter flytten. Så det blir ju jobbigt. Dumt att de inte har tänkt på det. Fast jag kommer förstås att fortsätta ta bilen till jobbet. Hihi.

Tjock tant 3 (till tjock tant 4):
Nä, i det här vädret blir det ingen lunchpromenad, va? Eller va? Eller? Nä. (Paus.) Nä.

Jag går en lunchpromenad och tittar på flammande röda höga lönnar. På den närbelägna kyrkogården växer en katsura, men jag är för långt bort för att känna den karakteristiska lukten. Jag spanar på hus och trädgårdar, en av mina favoritsysselsättningar. Jag ser allt från charmerande stenhus till röda Bullerbydrömmar till monstrositeter i rosa mexitegel. (OK, bara ett i den sista kategorin. Turligt nog.)

Jag har min nya röda Didriksonjacka, men behöver inte använda kapuschongen. Himlen är kompakt grå, men inte en droppe regn faller.

Jag tänker att det är för väl att de tjocka tanterna inte är tankeläsare. Och så känner jag mig aningens självgod.

7 kommentarer:

  1. Ja, visst är det en himla tur ibland att tjocka tanter ( eller andra) inte kan läsa tankar! Tack för fnisset! :-D

    SvaraRadera
  2. Men vart tog min kommentar vägen? Jag kör den igen:

    Jag har också en Didrikson, en brunprickig regnkappa med påmålade reflexer. Det var inte förrän jag började köpa regnkläder åt barnen som jag fattade att det var en bra idé även för mig.

    Har du förresten sett dessa?
    http://www.osregn.se/default.html

    SvaraRadera
  3. Japp, Anka, sett och provat! Men de var lite för plastiga för mig, och färgerna för grälla. Didrikson är och förblir min favvo, är inne på min tredje jacka nu. Patetiskt.

    SvaraRadera
  4. Patetiskt, varför då?

    Vill du byta stil finns de här http://www.margaretaforslund.com/. Jag sliter min på tolfte året eller så. Skulle behöva byta muddarna, men annars är den lika snygg som ny.

    Katsura, är det den som luktar ruttnande död katt? (Det finns ett sådant träd i utkanten av en park jag brukar promenera i här; jag hade många gånger gått förbi och tänkt här ligger ett dött djur i buskarna, tills det att jag fick höra att det var ett speciellt träd, men namnet tappade jag bort igen) Märkligt val på en kyrkogård i så fall...

    Annars, en regnig lunchpromenad som inbegriper kyrkogård, skönt för kropp och själ.

    SvaraRadera
  5. Nejnej, katsura luktar knäckkok ungefär! Alldeles ljuvligt, doften är det enda som kan få mig att undra om vo gjorde rätt som sålde lilla gula huset i Göteborg. Där växte det katsuror vid dammen. Men fy så olycklig jag var under merparten av de åren. Nu bor jag, radhushataren, i ett fult sådant som jag älskar och aldrig vill flytta ifrån, trots avsaknaden av knäckkoksdoft om hösten.

    SvaraRadera
  6. Lukta på grannens eller plantera en själv, varför inte på sommarön?/O

    SvaraRadera
  7. Sukk - jeg skulle ønske vi hadde lang nok lunsj til en spasertur her over kjølen også. Det høres helt fantastisk deilig ut! :)

    SvaraRadera