2012-05-22

Då var det gjort

Jag sa upp mig igår morse, inte utan fjärilar i magen eftersom jag inte visste hur beskedet skulle tas emot. Men det gick ganska bra. Jag tror att min tokige chef blev besviken och lite ledsen. På ett för mig obegripligt sätt har jag vunnit hans respekt och förtroende. Hade jag kunnat återgälda det hade jag inte behövt sluta.

(Å andra sidan vet man aldrig. Han verkade ta beskedet med fattning, men jag har misstagit mig förr på hans reaktioner.)

På eftermiddagen var jag på min blivande arbetsplats och skrev kontrakt och hälsade på folk. Det var trevligt. En helt annan kultur, en sådan där handslagen är fasta och ögonkontakten intensiv. Mycket yta men förhoppningsvis något bakom den också.

Lite oroar det mig, om det nya ska bli mig övermäktigt. Men så tänker jag att ett roligt jobb faktiskt ger något också. Fyller på och stimulerar. Det har varit för lite sådant på sistone.

Efteråt var jag trött och lite ledsen, och förvånad över känslorna. Jag hade trott att jag skulle vara glad och lättad.

Det är ingen sorg, det är ett alldeles för starkt ord, men en besvikelse är det, detta jobb som jag nu lämnar och som inte alls blev som jag hade hoppats. Men jag har blivit klokare av det.

Alltid något.

6 kommentarer:

  1. Grattis till det nya jobbet!

    SvaraRadera
  2. Stort GRATTIS!!!!
    jag tror att man alltid lär sig något av alla upplevelser., Även de som inte alltid är "positiva" och framförallt av dem som "inte blev som man tänkt".
    Kram!!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad du är framåt Helga. Önskar jag hade ditt driv! Du gör rätt i att tänka att du blivit ett par erfarenheter rikare, även om jag också förstår din lite tunga känsla av att ditt gamla jobb inte blev som du tänkt. Men, spännande med det nya!

    SvaraRadera
  4. GRATTIS! Detta blir skitbra. Och vet du, jag är lite avundsjuk på dig som får byta.

    SvaraRadera
  5. Jag lyfter på hatten och bugar djupt for modet och handlingskraften.

    Jag har inte bytt jobb sedan 2001.

    SvaraRadera