2012-01-06

Flytetyg

Hur gör man för att inte drunkna i vardagen? Det har också jag undrat den här veckan, då min nästipp nätt och jämt stuckit ovan ytan.

Idag fick jag ett svar.

Man tar ledigt, och kräver att maken gör detsamma. Man lämnar skamligt nog barnen till barnomsorg, dock senare än vanligt och med löfte om att hämta betydligt tidigare.

Man medtager morgontidningarna och en rejäl kaffe att avnjuta på tunnelbanan.

Man promenerar från Sergels torg till Skeppsholmen och insuper himmel, ljus och vatten. För otroligt nog är vädret klart och kallt för första gången på länge.

Man ser en konstutställning.

Man äter en inte särdeles märkvärdig lunch, som kompenseras till fullo av utsikten över Nybroviken.

Man promenerar i maklig takt runt Skeppsholmen och genom Kungsträdgården och dryftar allt det man aldrig hinner prata om annars.

Man handlar kläder på rea i en dryg timme, och gör flera fynd (jeans med bootcut! Hurra!).

Repris: tunnelbana, kaffe, tidningar.

Man hämtar två glada barn och går hem och lagar spenatlasagne.

Man har tre lediga dagar framför sig och tänker att man ju faktiskt inte har så mycket att gnälla över egentligen.

5 kommentarer:

  1. Det låter helg perfekt! :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det låter helt utmärkt! :)

    SvaraRadera
  3. Härligt!

    Och jag tycker att du gjorde alldeles rätt i att dra vardagen lite särskilt vid näsan genom att lämna barnen till barnomsorg medan du samlade kraft!!

    SvaraRadera
  4. Å så skönt / Stella

    SvaraRadera
  5. Inte fan vet jag men att läsa dig ger inspiration. I dag mer än annars. Tror jag ska kopiera idén i vårt slaskiga Helsingfors. Har ägnat de senaste dagarna åt att kontemplera kring just precis vardagen, och hur man gör för att kombinera plikter med kul. I vårt fall blir det barnvakt måndagar, då mormor passar och gympar, medan jag och min älskling gör inhopp med våra respektive före detta körer och övar Matteuspassionen ihop. Kommt ihr Töchter, hilft mir klagen - må inte det blir en passionerad vår trots allt. Mer konstupplevelser åt folket!

    SvaraRadera