2011-11-04

Ibland blir man själv förvånad

Det går dåligt för företaget jag jobbar på. Det går dock riktigt bra i mitt projekt, men på grund av omständigheter som jag inte kunnat råda över, visar den ekonomiska kalkylen än så länge på minus.

Igår skrev jag som brukligt min månadsrapport, den som sällan kommenteras men som jag skriver ändå, och tänkte att den här gången kommer det nog att bli hallå.

Mycket riktigt. Någon timme senare kom ett mejl med krav på bättre styrning, uppföljning av ditt och datt, redovisning av hummelihum, möte fredag eftermiddag.

Under förmiddagen förberedde jag mig, och gick på ganska darriga ben in i lejonets kula. För det stormar runt mig. Den senaste veckan har jag blivit betydligt klokare än jag var innan. Av en person som jag har det största förtroende för har jag fått höra de mest hårresande historier. Jag tänkte att det nog var min tur nu.

En timme senare vacklade jag ut. Lättad och häpen. För diskussionen var konstruktiv och saklig på varenda punkt. Jag gjorde bra ifrån mig, jag hade svar på alla frågor, det erkännes. Men även de obehagliga besked jag hade att lämna togs emot på ett sansat sätt.

Omtumlande. På ett bra sätt, antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar