2016-04-21

Ljusning

O och Y är och provianterar för morgondagen. De ska tillbringa fredag kväll och natt i sommarstugan, jag och Q ska vara hemma. Vi ska prova nya hämtmatstället har vi bestämt. Kanske får vi sällskap av min syster.

Och i mejlen ligger en inbjudan några veckor fram i tiden: hemlig happening tillsammans med din man.

9 kommentarer:

 1. Det låter så himla bra!

  Apropå O och sommarstugan och att vila. Alltså, att säga att man ska röja sommarstugan för att du inte ska ha något att klaga på låter ju försvarsreaktion. Men att röja runt sommarstugan skulle vara en utmärkt vila för mig. Jag har just ägnat fyra dagar åt att kalka min fars hus och det är jäklar i det länge sedan jag har känt mig så utvilad. Att vara här hemma fyra dagar och småplocka hade inte alls varit lika bra!

  SvaraRadera
 2. Kalka? Som i smacka kalk på fasaden? Nu blir jag imponerad!

  Det om att städa för att jag inte ska klaga var ju en välriktad spark mot mig som jag kanske inte ska dröja för mycket vid. Jag blev arg just när han sa det. Men annars har du rätt, det är nog ganska avkopplande för O att greja därute. (Kanske är det just därför han har behov av att rättfärdiga det för mig, annars får han dåligt samvete?!?) Och Y blev jätteglad över att få följa med och bestämma mat och vara ensam med pappa. Q likewise.

  Jo, det reder upp sig det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du har ju bytt ett tak! Kul att vi kan imponera på varandra med våra byggnadsvårdsfärdigheter!

   Jag har aldrig gjort det här förut. Jag älskar att stryka plank (ja! det är sant! min bästa semester är att måla falu rödfärg och höra något uppbyggeligt på radio eller ljudbok!) men jag har aldrig kalkat förut. Och jag inser ju så här efteråt att det är ett hantverk jag lärt mig de första grunderna i. Man kan tycligt se hur mycket bättre jag blev på att inte spilla på grunden efter de första två sidorna! (Eller ja, jag skrubbade ju bort det sedan, men det såg verkligen bedrövligt ut. Jag drömde första natten att pappa hade en lång utläggning för mig om hur jag spillt!). Det är lättare och mer omedelbart tillfredsställande att måla med rödfärg, men skåningen i mig ser värdet i att kunna kalka.

   Och så imponerade jag faktiskt lite på min kusin byggnadsantikvarien för han har aldrig gjort det här själv. Det blev mer än tio kilo kalkpasta kvar så han kan komma och öva när han vill.

   Jag ska nog blogga om det här, faktiskt. Eventuellt outa mig i gallgrön överall och keps och skyddsglasögon.

   Radera
  2. Det finns skåningar som säger överall, men det gör inte jag, jag slant på tangenterna. Overall heter det. Eller möjligen åverål ;-)

   Radera
  3. Klart du ska, outa alltså! Min overall som jag bytte tak i är kycklinggul.

   Ollevrål heter det i vår familj, myntat av mig när jag var liten.

   Radera
 3. Din man skickar en inbjudan till hemlig happening? Så trevligt! Låter som en definitiv ljusning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Har bestämt mig för att behålla honom.

   Radera
  2. Bra beslut! Dejt är också ett bra beslut!

   Radera
 4. Glimtar av ett godare liv ... Härligt!

  Maria

  SvaraRadera