2015-12-09

Ännu en idioti

En FB-vän lajkar ett inlägg om någon barnpsykolog som påstår att vara barn till mobilpillande föräldrar är jämställt med att ha en psykiskt sjuk förälder.

Måste sätta mig på händerna för att inte knappa iväg ett svar. Istället gnisslar jag tänder.

Allvarligt talat, vart tog sans och balans vägen?

Givetvis är det dumt att fäppla med mobilen istället för att läsa sagor, lägga pussel, lyssna och svara på precis allt barnet yttrar. Men herregud, man är väl inte mer än människa. Själv försjunker jag rätt ofta i en bok eller tidning och svarar enstavigt på tilltal, men jag anser mig rentav vara en bra förebild när jag gör det.

Och så en annan sak. Jag är säker på att barn inte behöver sina föräldrars ständiga uppmärksamhet. Jag tror rentav att det är bra för barn att föräldrar ägnar sig åt annat ibland.

Alla som kommenterar inlägget och beskärmar sig är kvinnor. Mammor, säkert. Vilka krav. Och så undras det varför sjukskrivningarna rusar i höjden.

2 kommentarer:

  1. Hear hear! Alltså denna hetsjakt på mobilpillande mammor. Jag minns en gång när jag var på bussen och en person skällde ut en mobilpratade mamma. Jag fick lust att gå emellan, personen stod i andra änden av bussen och skrek och såg inte ens ungen som säkerligen låg och sov i sin vagn.

    Sen att jag generellt tycker att det är dumt att tiden bara rinner iväg på mobilpill istället för andra roliga saker är en helt annan sak...

    SvaraRadera
  2. Håller helt med, detta skambeläggande av framförallt mammor när vi inte har 100 procents uppmärksamhet på våra barn en liten stund är inte konstruktivt. Själv har jag släktingar som ojar sig över hur illa det ser ut när mammor pratar i telefon samtidigt som de är ute och går med barnvagnen. Själv tycker jag att se borde tänka på att om man är hemma med två småbarn kanske promenaden är den enda stund på dagen man kan prata ostört med en annan människa en liten stund. Eller för den delen i överhuvudtaget klara av att slutföra samtalet till hantverkaren som måkte göras. Hälsningar Johanna

    SvaraRadera