2015-11-09

Historieskrivning

Jag utgår från att pappa inte vaknar mer. Ingen har sagt det rent ut, men så mycket begriper jag och gjorde nog redan när jag lämnade honom i lördags.

Sedan dess har jag funderat på vad hans sista ord var. Han var ganska klar när han satt upp och var orolig och jag lugnade honom. Men vad sa han senare, när sköterskan höll i honom och lugnade honom? Och när han fick medicin och fruktyoghurt?

Plötsligt mindes jag att han sagt något flera gånger som jag inte uppfattade, men sköterskorna.

Nu vill jag vara ensam.

Så typiskt pappa. Och så lugnande också för mig just nu. Jag bestämmer mig för att det var hans sista ord.

8 kommentarer:

 1. Det är så mycket du har berättat under de här månaderna, och utifrån hans liv, som bekräftar att det är hans mening. Det är fina sista ord också, de uttrycker en genuin önskan att få vara med sig själv, utan att fösa bort någon eller försöka avlasta.

  SvaraRadera
 2. Tänker på dig. Bara så du vet.

  SvaraRadera
 3. Sture och Bertils mamma09 november, 2015 13:25

  Dessa fantastiska texter! Jag följer dem andäktigt och beundrar din förmåga att skildra och formulera i en så svår situation. Tack för att vi får vara med dig!

  SvaraRadera
 4. Helga, mina tankar är hos dig.
  Jenny

  SvaraRadera
 5. <3 så fint i all sin sorglighet. Mina tankar är med dig Helga.

  /M, mamma till L och T

  SvaraRadera
 6. Vad fint och värdigt du beskriver din pappa och hans (förmodligen) sista tid. Det är bra sista ord, det betyder nog att han är tillfreds med sitt eget sällskap, sina tankar och vill vila nu. Sorgligt och stillsamt ändå tröstande.

  Tänker på dig!

  SvaraRadera
 7. Vad fint och värdigt du beskriver din pappa och hans (förmodligen) sista tid. Det är bra sista ord, det betyder nog att han är tillfreds med sitt eget sällskap, sina tankar och vill vila nu. Sorgligt och stillsamt ändå tröstande.

  Tänker på dig!

  SvaraRadera
 8. Mina tankar är hos dig!!

  Kram Sara ❤️

  SvaraRadera