2015-11-11

Första dagen och andra dagen

Jag har sovit som en gris de två senaste nätterna. Det har förstås att göra med att jag tar insomningstabletter, men inte bara. Jag är lugnare nu. Den hemska oron är borta.

Ibland kommer känslan av overklighet tillbaka. Hur kan det vara möjligt att pappa är död? Ibland, ganska ofta faktiskt, är jag arg. Mer sällan ledsen, men det också förstås.

Igår gjorde O en lista åt mig. Ring jobbet och återgå i tjänst, vabba för Q. Välj begravningsbyrå.

Båda de sakerna klarades snabbt av. Jag ringde herr Snäll och sa precis som det var. Vi har ju bra kontakt, det blev inget svårt samtal. Sedan bestämde vi tillsammans begravningsbyrå, O kontaktade dem och bokade tid för hembesök dagen därpå, alltså idag.

Idag planerade vi nästan allt. Annonsen är klar, den kommer så snart som möjligt, begravningen blir om två veckor. Jag har tänkt ut nästan all musik, begravningsentreprenören var riktigt imponerad. Du kan ju det här, annars brukar det vara Härlig är jorden och Blott en dag, detta var grejer det!

Mamma hjälpte mig att minnas ett av pappas älsklingsstycken, andra satsen av Beethovens sjunde symfoni. Den lämnar jag er med nu.

4 kommentarer:

 1. Tack för att du skriver, Helga!

  kram
  Maria

  SvaraRadera
 2. Tänker på dig flera gånger om dagen... Kram!

  SvaraRadera
 3. Overklighetskänslan och ilskan känner jag precis igen. Jag har nog på det hela taget varit mer arg än ledsen. Inledningsvis helt missriktad ilska, arg på mamma för att hon inte varit mer levande när hon levde. Det tog tid att förhålla sig mer rimligt till situationen. Samtidigt, den första månade eller så var också en fin tid, med mycket gemenskap runt en älskad saknad människa, som jag också läser i dina inlägg.

  Att få planera en begravning som man vill att den ska reflektera personen är också fint mitt i allt det sorgliga. Och fint att få göra det gemensamt, som att din mamma kom ihåg det här musikstycket.

  Jag sänder Helgamamma en extra tanke; jag har förstått att det ofta är särskilt komplexa känslor när en före detta partner försvinner.

  SvaraRadera
 4. Du skriver så fint om allt! Tack för att vi får följa dug o dina tankar och känslo! /Ce

  SvaraRadera