2015-10-15

Torsdag

Har just skjutsat mamma till tunnelbanan och sedan gråtit en skvätt i bilen. Känner mig övergiven utan henne, samtidigt lättad. Vi går varann på nerverna efter en vecka, för att inte tala om vad hon och O gör.

(Naturligt, jag vet. Men också jobbigt.)

Jag ska dricka upp mitt kaffe och hasta iväg till pappa. Det tar ungefär en kvart att gå dit. Det är så vackert ute nu med alla höstfärger, solen skiner. På vägen måste jag nog köpa mjölk, han dricker mycket mjölk. Hemtjänsten ska sköta inköp åt honom men det görs bara en gång i veckan, den rutinen har inte satt sig ännu.

Jag har med mig lite papper som han ska skriva på, inkomstuppgifter för att fastställa avgift för hemtjänst och sånt. Igår kväll började jag skriva en överklagan av beslutet som biståndsapan fattade för tre veckor sedan, att inte bevilja ett korttidsboende. När jag var färdig var det inte längre en överklagan, jag ger fan i att försöka riva upp beslutet, det är ju inte intressant längre, pappa har det bra nu tack vare mig och O, no fucking thanks to stadsdelsnämnden. Men jag ville i alla fall beskriva vad vi varit med om och det har jag gjort nu.

Jag var färdig först klockan elva och hade sedan svårt att varva ner och somna.

(Och förresten. Jag är faktiskt normalbegåvad och jag har läst de där papprena flera gånger och jag fattar FORTFARANDE inte hur lång tid jag har/hade på mig att överklaga. Tre veckor efter beslutet, två veckor efter att andra brevet skickats, yada yada. Förenklad delgivning kallas det visst. Vilket skämt. Förenklad? Undrar hur många som ger fan i att överklaga helt enkelt för att de inte fattar och inte orkar. Praktiskt.)

Sedan ska vi åka till ortopeden och kolla hans ben och fot. När vi är hemma igen ska jag ringa hans telefonoperatör (den vanliga, inte lurendrejarna) och bråka om att det tar sådan förbannad tid att flytta över abonnemanget. Han ska få ett trygghetslarm som är kopplat till telefonen, och porttelefonen är det också. Hur jävla svårt kan det vara, fixa!

Igår var vi på röntgen, det tog halva dagen. I tisdags hepatologen på precis andra sidan stan, det tog hela dagen. I måndags kom sjukgymnast och arbetsterapeut och lärde honom gå med rullator och inspekterade hans lägenhet och möblemang (betyg: högsta möjliga).

Imorgon har vi inget särskilt inbokat. Förutom att jag tänkte hinna gå på yoga, och så ska Q till tandläkaren och så måste jag till banken och så behöver jag handla lite mera mat till pappa. Han har fått klartecken från alla läkare att bara äta det som är gott och kaloririkt, så han har beställt jordgubbskräm och glass och kaffebröd och burkpersikor. Och så vill jag sitta en stund hos honom också.

Nu måste jag gå.

2 kommentarer:

  1. Tänker ofta på dig och er. Kämpa på!

    SvaraRadera
  2. Om du får svårt att hinna med yoga i något läge framöver så vill jag tipsa om Yoga with Adrienne på Youtube! Det är bra.

    SvaraRadera