2015-09-19

Märkligt, igen

Klockan fem imorse fick O en hostattack så hans knän vek sig. Jag fick hålla honom uppe, medan jag pratade lugnande till oss båda. Inte få panik, det går över, det går över. Efteråt var han gråblek och kallsvettig.

Vid sjutiden började också Q hosta, så det blev en vända till doktorn igen. Luftrörsvidgande utskrivet till dem båda. Näääärå, ingen fara, bara otäckt. Kikhosta? Kanske, vet inte. Behöver inte ta prover.

Hem igen och pusta några timmar och så åka till pappa. På tunnelbanan dit är jag så trött att jag nästan gråter.

Nu, ett par timmar senare, på tunnelbanan hem är jag fortfarande trött men ändå påfylld och lugnad. Han är sig lik, det är fortfarande han. Han är piggare nu än tidigare i veckan, vet inte varför. De har fått bukt med klådan, kanske därför.

Han har fått eget rum på geriatriken med storslagen utsikt över Stockholm. Det var en lisa att sitta en stund i det ljusa rummet och prata med honom om allt möjligt.

Imorgon ska pojkarna få följa med, och de ska få en kulbana jag hittade i hans lägenhet. Den kan de bygga i ett hörn av rummet.

Än så länge.

7 kommentarer:

 1. I detta ämne har jag verkligen inget klokt att komma med. Tidens gång isar i mig när jag läser.
  Men jag tänker mycket, mycket på dig Helga. På dig och din pappa.

  SvaraRadera
 2. Tack! Det hjälper lite, faktiskt.

  SvaraRadera
 3. [Haha, hej Maja Gräddnos!]
  /Laura Welmont

  (ursäkta, Helga -- refererar till tidigare möte "på nätet")

  ----

  Låter bra att bygga något i ett hörn, det brukar beteckna trygghet.

  SvaraRadera
 4. Ha en bra dag imorgon, hoppas det blir ett lyckat besök. Vad bra att du kan vara sjukskriven mitt i allt detta med tanke på vad mycket er situation kräver både mentalt och praktiskt. MVH Johanna

  SvaraRadera
 5. Min morfar låg några veckor på Stockholms sjukhem strax bakom Fridhemsplan härom sommaren. Han fick fantastiskt fin vård där, det är ju palliativt (usch, det tar emot att bara att skriva ordet) så jag antar att det är ett ställe som kan komma på fråga så småningom. Bara ett tips, eller vad man nu ska kalla det.

  I min omedelbara närhet finns nu din pappa (okej, kanske inte omedelbara, men jag räknar dig ju som en vän), en kollegas pappa som dog huxflux häromveckan (72) och en väns pappa (84) som bröt lårbenshalsen förra veckan. Det är fan inte lätt, det här.

  Ta hand om er nu! Jag hade själv, i och med min förkylning förra helgen, ett jätteobehagligt tryck över bröstet och min pojke hade en jävla hosta. Låg feber också. Många har pratat om liknande symtom den här veckan. Det är hösten, men det är verkligen inte vad ni behöver just nu.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Fy vad otrevligt med hostan! På cityakuten kan man ta en lapp och vänta i kö sen brukar de vara hyggliga med att ta prover som man vill ha gjorda.
  Kan instämma med Anka, stockholms sjukhem är bra med fin personal,
  Var rädd om dig, TH

  SvaraRadera
 7. Japp, Stockholms sjukhem har jag kollat in. Men pappa är inte så dålig att han får komma dit, ännu.

  Natten som gick var hyfsat lugn. O sov sittande i en stol och både han och Q inledde dagen med hostattacker men sedan har det varit okej. Medicinen hjälper. Tydligen är det för oss ointressant att ta reda på om det är kikhosta eller inte, man behandlar inte annorlunda ändå. Och ungarna är ju vaccinerade så det verkar inte troligt.

  SvaraRadera