2015-09-25

Det händer saker

Pappa fick lägenheten vi tittade på. Jag räknade rätt när jag gissade att inte särskilt många andra skulle vara intresserade. Dessutom kan han få flytta in redan första oktober. Eller den femtonde, om vi vill.

Och på måndag ska han till leverspecialist. Min syster såg till att remissen inte fastnade, och specialisten ringde idag, hon är tydligen snabb i vändningarna.

Allt detta är bra. Jag har pratat med pappa flera gånger idag, han är trött men inte ledsen.

Det är däremot jag, så alldeles väldigt ledsen ända in i märgen. Jag törs knappt känna efter hur ledsen och rädd och orolig jag är. Stridslystnaden och kraften har runnit av mig.

Men ikväll får det vara så. Jag ska trösta mig med smågodis och en Sjöwall-Wahlöö. Pappa konstaterade att de och Sherlock Holmes verkar lugnande och avkopplande på honom. På mig också.

5 kommentarer:

 1. Nu fick du ju ett bra besked, och då kunde kraften få ta en - välbehövlig - paus och släppa fram gråten och sorgen. Klart att du är ledsen. Klart att inte allt det ledsna kan få välla fram på en gång, det orkar man inte. Ta hand om dig, och vila

  SvaraRadera
 2. Där sa du nåt, Helga! -- Jag vet bara inte riktigt vad jag ska "unna mig för treat", liksom... (godis äter jag oerhört sällan) -- VIN, kanske?

  [Fira en grej som väl är för privat för att skriva till en anonym blogg-"kompis" -- vi kan säga att jag ÄNTLIGEN BLIVIT AV MED EN IDIOT (oj, förlåt) ; samt att det är fascinerande att upptäcka exakt hur jättemycket kvalificerat idiotisk någon kan vara innan man liksom MÄRKER det? Hjälp, alltså.]

  Ja, vin får det bli!

  Hoppas trösten funkar och du får sova gott inatt!
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså -- jag är samma Anonym -- hur i H-E är en människa funtad som ... [nä, förresten] -- ursäkta, Helga, att jag använder ditt kommentarsfält som slasktratt, lovar att det inte ska hända igen.
   Hoppas dagen inte varit alltför jobbig.
   Kram!

   Radera
  2. PS. Det här oerhört krångliga autenti*****ngs-systemet du har, det är ett fyllefilter, eller?

   Radera
  3. Haha, näärå. Det är Bloggers påhitt! Men jag funderar på att övergå till Wordpress.

   Radera