2015-01-07

Lite blek

God fortsättning, jag lever och har hälsan och min bloggtystnad har inga dramatiska orsaker alls utan kommer sig av lättja och att det går så bra att göra nästan allt via mobilen, allt utom att skriva långa tänkvärda texter.

Idag känner jag mig emellertid blek och trött. Det är januari med allt vad det innebär. Förskjuten dygnsrytm som ännu inte rättats till, jobbstart som väcker föga entusiasm.

Jag går min lunchpromenad med radioföljetong i lurarna. Ljuset är blekt och genomskinligt, så som det är i januari. Från lunchrummet såg himlen kompakt mulen och trist ut, men när jag kom ut kunde jag ana blå skiftningar. Mot slutet av promenaden börjar det snöa.

Förra årets nyårslöfte gällde arbetsglädje, sömn och lunchpromenader. Nåja, ett av tre är bättre än inget. Sömnen fungerar ju förresten stadigt bättre hela tiden. Barnen sover bättre och bättre. Inatt sov Q utan att kissa för andra gången, han har nu fått börja äta medicin och den förefaller fungera.

Jag återkommer då jag är utvilad och rosig med ett julspel i två akter och kanske också en årskrönika eller åtminstone ett årsbokslut.

6 kommentarer:

 1. Roligt att ha något att se fram emot!

  SvaraRadera
 2. Sture och Bertils mamma07 januari, 2015 19:52

  Puh! Jag började bli lite orolig där, kände jag!

  SvaraRadera
 3. Sture och Bertils mamma, igen..07 januari, 2015 21:22

  Men vad glad jag blir över Qs torra nätter! Heja Q!

  SvaraRadera
 4. Hm, möjligen ropade jag hej aningens för tidigt angående de torra nätterna. Fortsättning följer.

  SvaraRadera
 5. Ser fram emot de godbitar som komma skall här på din blogg Helga! Gillar dina inlägg skarpt, men kommenterar sällan. Ska försöka bättra mig och visa min uppskattning mer ofta.

  /Annie

  SvaraRadera
 6. Sture och Bertils mamma09 januari, 2015 13:11

  Attans! För oss funkade det efter bara några dagar och vi har haft ett fåtal missöden sedan dess .

  SvaraRadera