2014-08-15

Landat

Nu sitter jag i min tufsiga radhusträdgård (som klarat fem veckors försummelse riktigt bra) med en kopp kaffe. O har åkt med TV:n till en reparatör, barnen leker ute.

Igår väcktes jag av Q:s jubelrop: idag ska vi åka hem! Inte för att han vantrivs varken på Sommarön eller hos farmor, men han trivs hemma. Det är något att vara glad åt. Lika glad var Y.

Lisebergsbesöket blev mycket lyckat. Vi gick ut hårt och åkte den nya sensationen Helix - som gör skäl för namnet - med en gång. Q flämtade efteråt, men behövde bara någon minut för att återhämta sig och konstatera att det var roligt. Sedan åkte vi Balder och Flume Ride, då fick även Y vara med. Därefter lugnade vi ner oss med vänliga barnattraktioner, åt glass och sockervadd och kletade ner håret med båda substanserna.

Och så hälsade vi på två gamla kompisar, liksom mormor och moster. Så nog var det full fart alltid.

Sommaren är inte riktigt slut än. Det är varmt och soligt ute men behagligt svalt i skuggan. Jag är skönt trött i kroppen efter ett första träningspass, och obehagligt trött i ögonen. Måste ringa optikern snart.

Ett par dagars ledighet återstår. På måndag börjar O på nytt jobb, vilket är bra såtillvida att han har vantrivts på sitt gamla, men vilket ger mig lite orosfladder i magen. Hur ska det bli? Jag fortsätter på mitt jobb som kräver alldeles lagom mycket av mig men som å andra sidan inte ger mig så mycket heller. Men just nu får det vara så. Min chef ringde mig för två veckor sedan med en fråga, den soliga salta tillvaron på Sommarön bröts för en liten stund och vi diskuterade projekt och tidplaner. Men det var inte ett dugg obehagligt. Jag hade koll på det han frågade, han hade samma minnesbild som jag av vad som sagts och bestämts. Bara detta, att ett samtal från min chef på semestern, inte rubbar mitt lugn det allra minsta, bara det är värt mycket.

Ikväll ska vi äta kräftor. Imorgon tar vi nog en liten tur till sommarstugan. Då ska jag bada i brunt sjövatten istället för glasgrönt havsdito.

2 kommentarer:

 1. Håll kvar den där iskalla ilskan som en kraft och inriktning ...

  Jag tänker visst att man ska lägga sig i hur mycket folk dricker om jag ska polarisera lite. Lever man ihop handlar det ju om att maken / makan förändras och avsäger sig ansvar i takt med att procenten rinner ner ... På andra områden har jag och min man inte heller full frihet. Det är inte OK att han beställer en ny Ferrari, spelar bort stora summor pengar eller jobbar 60 timmar i veckan när vi har tre skolbarn.

  Är det människor som vi inte lever lika nära minskar möjligheten att kritisera men om det handlar om alkohol och barn som kan fara illa, berusade som ger sig på att köra bil behöver man ju knappt känna varandra till förnamn för att det kan vara lämpligt att ingripa. (Ursäkta om jag tar i utifrån ditt inlägg. Möjligen läste jag det lite fel men såg drag av överslätande ... säkert helt i sin ordning men du har korn på något viktigt nu! Tappa inte det!)


  Önskar dig och O en riktigt bra höst med nya vanor och många samtal om alkoholens roll. Modiga ni!

  kram
  Maria

  SvaraRadera
 2. Överslätande. Bortförklarande. Nya chanser. Som jag önskar att min mamma hade satt ner foten. Någon som har jobb och sköter sig kan fortfarande ha alkoholproblem. Min pappa hade/har det. Min mamma satte aldrig gränser, men det har jag gjort. Mig och min familj träffar du bara nykter. Mitt råd? Backa inte. Behåll ilskan. Kramar till dig och sönerna! /Ulrika

  SvaraRadera