2014-07-27

Gör om, gör rätt

Lördagkväll eller snarare natt, en närmast tropisk sådan. Idag återförenades familjen efter en vecka. O har varit hemma i stan och jobbat. Jag och barnen avslutade ensamveckan med att resa till Göteborg och hälsa på mammamormor, mer om det en annan gång.

Redan imorse märktes det att ungarna var tvärsura, de hade sovit på tok för lite. Sista timmen hos mamma blev prövande. Efter fem minuter i bilen somnade Q, efter tio Y. Jag jublade, men bara i ytterligare tio minuter. Då vaknade Q, och strax efteråt även Y.

Vi hämtade O vid stationen och återseendet blev ganska kärt, det blev det. Jag hade utlovat pizza till middag och middagen blev trevlig. Vi kom tillbaka till ön och hann med ett fint kvällsbad, tre av oss, det gjorde vi. Sedan bröt tjat- och bråkhelvetet löst. O yttrade att han det inte var roligt att vara tillbaka, varpå både Q och jag tog mycket illa upp. Båda barnen var formidabla smådjävlar. O hade skamligt kort stubin med tanke på att han faktiskt varit ifrån oss i en vecka.

Klockan tio tvingade jag dem i säng, förbannande alla grannar som låter sina ungar löpa amok och gapa till närmare midnatt. Q klagade att han kände sig som en tönt, och jag drog ner rullgardinen med en smäll framför nosig grannpojkes nyfikna näsa.

Men nu sover de. Grannarna svär över ett krossat vinglas på altanen och jag ler i mjugg.

Imorgon är en ny dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar