2014-01-30

Hjärtevärme

Jag steg upp tidigt imorse eftersom jag skulle morgonträna. Inte direkt på mitt soligaste morgonhumör, eftersom O:s snarkningar stört mig flera gånger under natten. När detta framförts i sedvanligt konstruktivt och sansat morgontonfall drack O och jag kaffe tillsammans.

Då kommer Q tassande, långskånk i urvuxen pyjamas. Han har tagit på sig tofflorna som jag stickade åt honom i helgen. Han fick tjata ett tag innan jag tog mig tiden, men den var väl investerad, för han älskar dem.

- Jag vaknade av att ni skrattade, säger han nöjt. Och då kom jag ihåg att du sagt att du skulle åka tidigt och att jag kanske inte skulle hinna träffa dig.

Så kryper han upp i mitt knä. Benen, de långa, får knappt plats. Men hans hår luktar lika gott och hans kinder är lika lena som när han var bebis.

6 kommentarer:

 1. Ååå. Undrar hur länge de kommer att vilja kramas och sitta i knät?

  Jag har dock aldrig lyxen att få väcka min son. Härom dagen var han uppe 05.11 för att se på tv. Från och med i morgon blir det morgon-tv-förbud, det ska bli intressant att se om det kan ge längre sovmorgnar.

  SvaraRadera
 2. Precis! Jag undrar ofta det, hur länge?

  Förr vaknade Q alltid först, före kl sex. Men han blir allt morgontröttare. För att inte tala om lilltrynet, han blir nog morgontrött på riktigt, stackarn.

  Tänk så här: världen tillhör de morgonpigga! Din son kommer att få ett enklare liv än vi andra.

  SvaraRadera
 3. Min pojke pussar faktiskt mig på skolgården fortfarande. På eget initiativ. Men förra läsåret var det mer noga med det, då var det "åtta pussar och åtta kramar mamma" innan jag fick gå. Nu får jag EN.

  Mitt lilltryne är också morgontrött. Det är väl kanske mest osynken som är jobbig. Och att det är stört omöjligt att låta sonen se på Fångarna på fortet, t.ex. för det är slut 21.30. Och om han då vaknar strax före sex, då är han surtrött hela dagen (om man inte tar en lång biltur så att han får sova). DET är så himla synd, att han inte kan sova lite längre för att kompensera en sen kväll. Enda gången på hela jullovet han gjorde det var nyårsdagen. Och det var ju tur det, det hade varit lite väl att vakna sex när man har somnat 01:45...

  SvaraRadera
 4. Det är vanskligt för oss också att låta dem vara uppe för sent. Även om de kanske sover ut, så kan man aldrig vara säker. Men före sex vaknar de nästan aldrig numera, någon av dem, och det är jag mycket tacksam för. Dessutom har de börjat somna om ibland på morgnarna, jag är ju så djuriskt trött då att jag somnar även om det ligger en sparkande (saknar här det utmärkta ordet fidgeting) unge intill.

  Q pussas också frivilligt även i kompisars åsyn. Men imorse fick jag bara ett snabbt hejdå, han var taggad och ville in till idrottslektionen.

  Mantrat "hur länge till" är nyttigt, det gör mig snällare och tålmodigare när de vill kramas eller sova hos mig eller bli matade eller hjälpta med kläderna.

  SvaraRadera
 5. Jag får krama och pussa mina bjässar (18 och 20), men att ha dem i knät är lite obekvämt så det har vi skippat. De är dock inte riktigt bebismjuka längre.

  SvaraRadera
 6. Här har vi infört att man inte får stiga upp före klockan 8 på helgerna. Vaknar man innan får man ligga kvar i sängen och läsa eller sitta vid skrivbordet och rita/pyssla. Inte använda surfplatta eller titta på tv.

  SvaraRadera