2013-12-19

Nyhetsbulletin 2: måndagsexemplaret strikes back

Jag hade telefontid 15:35 idag med doktorn för att få provsvar. Hela förmiddagen gick utan att jag tänkte på det, men när jag tog lunchpaus och var ensam en stund svepte rädslan över mig så att jag riktigt huttrade. (Eller så var det feber, odlar en begynnande förkylning som jag gör mitt bästa för att ignorera och kurera på samma gång.)

Klockan var drygt fyra när telefonen äntligen ringde, jag hade hunnit bestämma mig för att de glömt mig, jag hade tagit reda på fredagens telefontider för att kunna ringa och fråga.

Det var en annan läkare, den ordinarie var sjuk, därav förseningen. Vi ser inget farligt i dina prover, sa hon. Men du tycks ha en pågående inflammation i sköldkörteln (inget nytt, det har jag haft i tio år). Jag drog IVF-historien med tillhörande sköldkörtel helt kort (finns här). Det låter bättre och bättre, sa hon. Knölar i sköldkörteln kan man ha, det är långt vanligare att de är ofarliga än motsatsen. Men vi tar ett prov till om sex veckor. Fira nu jul och nyår utan att oroa dig.

Så det tänker jag göra. Med eller utan förkylning.

5 kommentarer:

 1. Härligt att höra! Blir mycket glad å dina vägnar.

  /Troget fan som typ aldrig kommenterar

  SvaraRadera
 2. Å vad härligt!

  Ta nu den karamellen på dig att suga på när du står i incheckningsköer etc. (Det ska jag göra.)

  SvaraRadera
 3. Skönt! Gör nu det, och ha en riktigt skön resa. Helst utan förkylningar eller annat onödigt. /kaia

  SvaraRadera
 4. Åh vad bra, vilken lättnad!

  SvaraRadera