2013-12-13

Hemskolning?

En prick på Y:s haka är förmodligen inget annat är en oskyldig prick. Han är feberfri och pigg och för övrigt oprickig.

Själv är jag trött och grinig efter en apvecka toppad med (förvisso trevlig) julfest.

Läser mejl om luskamning. Det finns löss på Q:s skola. Alla barn måste luskammas, många gånger. Fan. Vi har aldrig haft löss. Tror jag. Kan man ha dem utan att märka det?

Funderar allvarligt på att ta ungarna ur skolan och undervisa dem själv. Då sluppe jag luciatåg, föräldramöten, löss och vattkoppor.

3 kommentarer:

 1. Ja! Oxh så kan du lära dem att gud skapade jorden på sex dagar och så kan ni ha en ko som samlar kosmisk energi genom hornen.

  Jag har _absolut_inga_ fördomar men jag slår på alla varningsljusen när jag hör orden home schooling.

  SvaraRadera
 2. Ja, det gör verkligen jag med. DN hade en utmärkt ledare idag om det senaste luciatågstjafset. Folk är verkligen inte kloka. Föräldrar har (eller snarare tar) faktiskt i många fall ett alldeles för stort inflytande i skolan.

  http://www.dn.se/ledare/krankta-lucia/

  Å andra sidan, vilket kommer att framgå i ett inlägg vilken dag som helst nu, måste jag konstatera att ska Q bibringas någon som helst bildning de närmaste åren så måste den nog komma hemifrån.

  SvaraRadera
 3. Nej, man kan knappast ha löss utan att veta om det. Möjligen Q, han har ju en rätt schyst kalufs, men Y har väl ganska mjukt och fint hår? Då tror jag inte att man kan undgå att bli rejält biten.

  Jag hade löss rätt länge innan jag fattade, och jag fattade de i och med att dottern satte sig i sängen en natt och storgrät och kliade sig hysteriskt i huvudet. Det var ingen tvekan. Dagen därpå (eh...) fattade jag att MITT kli inte berodde på shampoobyte och dålig sommarstugehygien, utan på löss.

  En gång kan ni väl kamma, för att barnen ska kunna berätta att det blivit gjort. Den billigaste luskammen kostar nog bara 20 kr på apoteket.

  SvaraRadera