2013-09-21

Nåja, vad är en dag på Skansen alternativt en glittrande födelsedag

Vi hade tänkt fira min födelsedag med ett besök på Skansen, och därefter restaurang. Men jag hostar fortfarande, och är ganska trött, så vi ställde in.

Det är lite synd på det vackra vädret. Men förutom att jag väcktes av... inte något sjungande födelsedagståg utan arga vrål från äldste sonen, så har min födelsedag varit perfekt. God hemlagad frukost, dito lunch och fika, glada barn som leker och slåss bara litegrann ibland, långa telefonsamtal med pappa och min bästa kompis i Göteborg, som jag inte pratat med på evigheter. Samt tre avsnitt på raken av Breaking Bad, min senaste favoritserie.

(Jag vet, jag vet. Sopranos, House of Cards, Homeland och nu den här. Vad är det med mig och dysfunktionella medelålders amerikanska män?)

(Råkade förresten se tio minuter av True Blood igår och trodde inte mina ögon. Så erbarmligt dåligt, allt från det så kallade agerandet till smink och effekter. Kultserie? Ridiculous! Apply yourself, som min nye vän kemiläraren skulle ha uttryckt saken.)

Glittret då? Jo, när vrålandet och bråkandet avtagit lägrade sig en välsignad tystnad över hemmet. O kunde återgå till morgontidningen, jag till paulunen, barnen pysslade. Med glitter. Som de inte ska använda utan vårt överinseende. Vårt hem och vi själva är nu pudrade med glitter på de mest osannolika ställen.

4 kommentarer:

 1. Jag visste inte vad paulun betydde! Vad pinsamt. Har aldrig reflekterat över saken. Tack google och Helga för att jag äntligen blev upplyst!

  SvaraRadera
 2. Grattis! Är det alltså på höstdagjämningen du fyller år? Vilket vackert datum att ha sin födelsedag på!

  Finns det inte en paulun hos Bellman någonstans? Fjäriln vingad, rent av?

  SvaraRadera
 3. Det var där jag hört om den, utan att någonsin veta vad det var. Tänkte mig nog någon slags glänta i skogen, tror jag.

  SvaraRadera
 4. Haha! Jag kan tacka morfar för att paulun ingår i min vokabulär. Han använde ordet ibland, på fullt allvar.

  Och visst är det ett fint datum, det har jag alltid tyckt. Gillar årstiden också. Nu har lönnarna just börjat rodna.

  Helga

  SvaraRadera