2013-07-03

Gräsänkeblues

Titeln är missvisande. För även om jag längtar förfärligt efter ungarna och har huvudet fullt av noteringar - "det där måste jag berätta för O"  - så njuter jag.

Det är skönt att komma hem till ett tomt hus där allt ligger kvar där jag lämnat det. Skönt att sova djupt utan att vakna. Skönt att planera enkla måltider bara för mig. Skönt med tystnad.

Dessutom har jag hunnit med massor:

Tisdag: shopping, salladsmiddag, träning
Onsdag: middag med vänner från förrförra jobbet
Torsdag: träning, middag för mig själv på kafé
Fredag: firmafest
Lördag: utflykt till Sala silvergruva med pappa. Därefter kakbuffé, middag och övernattning på vackert belägen herrgård.
Söndag: utflykt till Uppsala och guidad tur i det förflutna. Uppsala spelar en viktig roll i mina föräldrars och även farföräldrars liv men ingen alls i mitt. Nu fick jag se alla de platser jag hört så mycket talas om. En vacker stad med fascinerande topografi.
Måndag: träning, enkel middag hemma
Tisdag: träning och middag på italiensk restaurang med pappa
Onsdag: middag med Anka
Torsdag: möta dem på Arlanda

Trots detta späckade schema har jag hunnit lämna bilen på service, titta på gamla repriser på tv, sticka åtskilliga varv på mina två pågående projekt, fålla en gardin som ska följa med till Sommarön, göra ett (hittills) misslyckat försök att sy om en klänning. Är man nattuggla hinner man med mycket mellan klockan 22 och midnatt.

Det jag inte hunnit ska jag göra när jag kommer hem ikväll: bädda rent i sängarna och köra ett par tvättmaskiner. På vägen till Arlanda köper jag middagsmat.

Sedan jobbar jag en dag till och därefter vidtar fem veckors semester.

3 kommentarer:

  1. Hur många timmar har din dag egentligen? Uppenbarligen många fler än min :-) hej du! Du glömde en sak på din lista, du har ju bloggat också!

    SvaraRadera
  2. "heja du!" skulle det ha stått

    SvaraRadera
  3. Haha! Ja, och jobbat lite grann också. Äh, det låter mer än det är. Men imorse kände jag tydligt att jag prioriterat bort sömnen, har inte sovit mer än sex-sju timmar per natt vilket är för lite. Å andra sidan har dessa timmar varit ostörda.

    SvaraRadera