2013-07-07

Avdelningen besvärliga frågor

På badstranden.

Q: Men mamma, varför får inte vuxna visa snoppen eller snippan eller rumpan när det är okej att barn gör det?

Sedan iakttar han intresserat mitt trasslande med baddräkt, linne och behå, och konstaterar sakligt: Brösten är inte heller okej att visa, alltså.

3 kommentarer:

 1. Det där är en väldigt bra fråga.

  Själv tycker jag det är en fördel att ha åtminstone en nederdel på sig när man sitter i sanden, för att undvika att få sand i alla kroppshåligheter (illa nog med den man får i mun och öron!). Men det där är ju också en paradox, eftersom få sitter så mycket i sanden som riktigt små barn som brukar bada nakna.

  Och så slog det mig just att många badplatser norr om Skåne inte är just sandstränder, varvid det argumentet helt faller bort!

  SvaraRadera
 2. "För att om vuxna gör så bland människor de inte känner mår de inte bra och behöver gå till doktorn medans barn som är nakna aldrig nånsin är sjuka pga det, men att barn ska vara nakna bara om det är nån vuxen med som de känner". Vilket oxå faller på det att många vuxna utnyttjar barn de känner....

  SvaraRadera
 3. Egentligen. Det är ju självklart för de flesta av oss att inte ha nakenhet som normaltillstånd på badstranden. Men att hålla på att joxa så förbannat när man ska ha på och av sig de olika plaggen bara för att inte någon ska få en skymt av det som man i alla fall visar upp utan hämningar när man byter om i duschen på gymmet, är inte det urbota dumt egentligen?

  Enorm kulturskillnad mellan det Europa jag känner och USA på den fronten. Även i det katolska Portugal ser omklädningsrum och duschar ut som i Sverige. Amerikaner har hörts uttala sig chockerade om att man inte har individuella bås att duscha och byta om i.

  SvaraRadera