2013-06-25

Dilemma (avdelningen för flams och trams)

(Den vackra rosen har alls inget med innehållet att göra. Jag såg den på min lunchpromenad och blev glad.)

Nu har jag vinkat av de mina vid tåget och medelst talrika SMS-rapporter inhämtat att de ankommit resmålet. Jobbet är fortsatt lugnt, alltså har jag gott om tid åt mitt rika inre liv.

Som just nu är sysselsatt med en lika uppslukande som avgörande fråga: vad ska jag ha på mig på fredagens firmafest?

Spektaklet arrangeras av en yngre förmåga på konsultkontoret, idel hurtiga tillrop har skickats ut på mejl. Vi ska ut i skärgården på en hemlig aktivitet. Klädsel: ledig. Men å andra sidan är det gratis insläpp på ett av stadens finare etablissement efteråt, och det går bra att ha kläder och skor anpassade till detta.

Mystifierande. Ledig klädsel, då tänker jag på pyjamas. Men det kanske inte mottas så väl på etablissemang. Pyjamas och mina röda högklackade?

Nej, skämt åsido, jag tänker trotsa klädkoden ledig och ta på mig något snyggt. Frågan är bara vad:

Svart klänning (Kriss) i chiffong med röda och blå sidenränder, till de omnämnda röda skorna?


Röd och blå afrikansk batikklänning (tunika inköpt i Sydafrika, omsydd för att bli något mer figurnära) med röda broderier, röda skorna? Nja. Kanske lite väl... outrée.

Vit och grön sjuttiotalsklänning (Traderafynd) med blommönster och trumpetärm, gröna skor med kilklack? Hm. Se ovan om outrée.

Blå blommig ärmlös, generöst urringad klänning från tantaffären Dea, eventuellt kompletterad med hemstickad bolero (ganska snygg om jag får säga det själv, inte så rustikt som det låter). Fast det är lite fantasilöst, jag hade den på förra årets sommarfest liksom på midsommarafton i år och förra året.

Fast syns gör jag ju ändå, det lärde jag mig tidigt. Ingen idé att gå kutryggig eller undvika starka färger.

Uppdaterad: Åsså ett till dilemma. Ska jag träna
a) crosstraining kl 17
b) grit strength kl 19:30
c) bägge två (hahaaa! Gick ni på den!?!)

Angst!

6 kommentarer:

 1. Den svarta med de röda och blå ränderna är urläcker! Ta den! Med rödaste röda klackarna! Fast jag rekommenderar nåt fotriktigt till skärgården, jag mitt überpräkto.

  SvaraRadera
 2. Tycker blommig sjuttiotalsklänning låter fantastiskt. Där lägger jag min röst om jag nu har någon.

  Ikväll ska jag köra Crosstraining följt av Zumba, igår körde jag ViPR följt av Body Pump, och kan jag så kan du. SÅ jag röstar för båda klasserna även om det inte var ett alternativ.

  SvaraRadera
 3. Så vitt jag kan se är det enda felaktiga val du kan göra, av de erbjudna alternativen, om du väljer skor som tar död på dina fötter i förtid.

  Du kommer att vara snygg i vilket som helst av alternativen, nämligen.

  SvaraRadera
 4. Det annannan sa!

  SvaraRadera
 5. Tack, vad rara ni är!

  Det blir nog inget av ovanstående faktiskt, enär jag bedrev lite shopping igår. Jag köpte två för mig helt otippade saker, en tröja i limegrönt (en färg jag aldrig använt) och en grå blommig klänning som på galgen såg just så trist ut som det låter men som var riktigt klädsam på. Det blir nog den. Alas, de röda klackarna funkar inte till. Det får bli svarta, bekväma. Allra helst hade jag velat ha ett par lila skor (blommorna på det grå skiftar i lila) men det är nog en övermäktig uppgift att hitta sådana till på fredag.

  Efter detta värv tränade jag Grit strength så att svetten sprutade och ledaren nästan såg lite bekymrad ut ibland (jag var äldst och tjockast i salen, men det bjuder jag på). Hade definitivt inte klarat av något annat pass samma dag.

  SvaraRadera
 6. Det låter jättefint. Sandkullas Imelda önskar dig god jaktlycka till på fredag - man vet ju aldrig ...

  SvaraRadera