2013-05-13

Lunginflammation

Det var tydligen dags för lite vardagsdramatik i Helgahushållet. Y har lunginflammation.

Mer ingående skildring följer.

Gud vad jag längtar efter att få sova.

Ändå - fan vad det är vackert ute just nu.

5 kommentarer:

 1. Lille plutten! Hoppas han kryar på sig å det snaraste!

  SvaraRadera
 2. Urk. Då blir man rätt sänkt. Tacka gudarna för antibiotikan och hoppas att han piggar på sig snart.

  SvaraRadera
 3. Krya på er. Man kan bli frisk riktigt snabbt efter lunginflammation, hoppas det är fallet för er!

  SvaraRadera
 4. Å, fy. Min lilltjej fick lunginflammation när vi var i Thailand, då var hon drygt ett år. Hon avgrundshostade och hade 40 graders feber en svettig hotellnatt, jag själv hade feber och bihåleinflammation så maken fick vaka, hon vaknade och grät minst en gång i halvtimmen hela natten. Det var så hemskt! Dagen därpå satte vi oss i en tuktuk och åkte till en engelsktalande doktor, lillan låg på min mage och skakade. Doktorn i Ao Nang, en av få riktigt feta thailändare, lyssnade med stetoskopet och sa direkt "Oh, pneumonia! Listen!".

  Jag blev livrädd, men han lugnade oss väldigt effektivt. Ett thailändskt barn skulle han ha skickat till sjukhus sa han, men svenskar är så bra på att ta medicin enligt ordination så vi fick med oss penicillin och dagen därpå var hon i princip frisk.

  (Då köpte jag samma penicillin åt mig själv på apoteket, jävla pucko jag. Gick bihåleontet över? Nej. Fick jag svamp i munnen? Ja.)

  Senare under samma resa fick båda barnen nåt slags vattkoppor light. Och enda gången jag satte ner dottern på golvet på en offentlig toalett lyckades hon plocka upp salmonella, men den bröt inte ut förrän vi var hemma igen.

  Sådärja, slut med Anka-anekdoter för i kväll. Ett stort krya på dig till Y!

  SvaraRadera