2013-05-12

Garanterad effekt

Första natten i sommarstugan konstaterar vi att i år verkar bli första året vi faktiskt får sova ostörda i stora sängen. Förra året flyttade Y ut från vår säng till våningssäng som delas med Q, men han gillade inte arrangemanget riktigt. Men under vintern har han vant sig, numera delar han rum med Q.

Det är först andra natten vi får tillfälle att utnyttja vår ostördhet.

Morgonen därpå skjutsar O mig till gymmet, medan jag tränar åker han och handlar med barnen. När de hämtar mig är ljudnivån hög i baksätet, särskilt Q sjunger, pratar och väsnas hela tiden.

-Så där har han hållit på hela morgonen, säger O. Konstigt nog har jag inte skällt på honom så mycket, jag måste vara på bra humör idag. Undrar just varför.

Han sneglar på mig, och vi skrattar.

- Du är en enkel själ, svarar jag.

4 kommentarer:

  1. Jag läste just en intervju med en fiskarhustru i ett litet samhälle i norra Portugal. Nu talar vi samtid och moderna människor, inte hucklen osv, men det här kan ha varit oförändrat sedan sekler tillbaka. Rutinen låg fast varje söndag. Efter söndagslunchen sängen. Männen som skulle lägga ut söndag kväll och vara borta resten av veckan skulle ge sig i väg "med magen full".

    SvaraRadera
  2. Låter som en bra rutin.

    SvaraRadera
  3. Blir varm och glad när jag läser!

    SvaraRadera