2013-05-10

Klämdag

Sunksommarstugan visar sig från sin allra bästa sida. Solen skiner, fåglarna kvittrar, gullvivor och pärlhyacinter blommar. Träningskläderna hänger på tork, kroppen är skönt trött.

O la nytt golv i hallen igår, det gungiga och fula brädgolvet är ersatt av ett varmrött klickgolv, nyansen har det trevliga namnet Bleeker Street.
Hostig liten son har somnat på trädgårdssoffan, munter stor son sjunger och drillar ikapp med fåglarna.

Själv försöker jag lära mig virka.

3 kommentarer:

 1. En hatt som matchar golvet, alltsa. Du ger dig pa en hatt som forst riktiga virkprojekt? Skulle jag ocksa vilja...nyfiken pa hur det gar!

  SvaraRadera
 2. Det går riktigt bra, faktiskt! Nu är det väl inte riktigt mitt första virkprojekt, har lyckats åstadkomma kanter på sjalar och en ganska arbetad kant på en bolero förra året, men det är första riktiga virkningen, det är det.

  Varför virkar man en hatt, frågar sig kanske vän av ordning. För att man ska klä ut sig i 70-talskläder på konsert om två veckor. Därför.

  Och ja, färgerna matchar. Jag faller handlöst för djuprött. Varje gång.

  Konstaterar förresten med fasa att mina fötter är hemskt mycket fulare på bild än hur jag uppfattar dem i verkligheten. Inte för att jag tänkt bli fotmodell. Mamma brukar säga att jag har fötter med karaktär, nu förstår jag möjligen vad hon menar. Nåja.

  SvaraRadera
 3. Hur ser vackra fötter ut? (Mina är det inte.)

  Vi är barfota på yogan och bär shorts. Och vi ställer allt som oftast upp som demonstrationsexemplar, något som inte bekymrar mig ett skvatt vid 42 men kanske hade gjort det tidigare. Och vad jag har insett att vi människor kan se ut på så många sätt. Mycket få av de sätten är fula, tycker jag helt ärligt.

  SvaraRadera