2013-04-03

Kristallbröllop

Det låter något det.

I september är det femton år sedan vi gifte oss, och det hade vi tänkt fira medelst en resa. Någonstans, men vart?

Utan barn, kanske ska tilläggas. Sedan vi kom hem med Q i oktober 2006 har vi sovit tillsammans borta från barnen i - håll i er nu - två nätter. Varav den ena natten var efter vännen D:s begravning i somras. Inte upplagt för älskog direkt.

Men nu ska här firas så att det klirrar i kristallen. Men var, som sagt?

Vi tänker oss en långhelg någonstans i Europa, längre än så orkar vi inte åka. Vi gillar god mat, gott vin, historia och kultur. Strandliv intresserar oss icke.

Har den bästa av läsekretsar något förslag?

22 kommentarer:

 1. Grattis i forskott! Jag och maken firade var tioariga brollopsdag i Lissabon forra aret! En stad som ar charmig, inte alltfor dyr, fantastisk mat och goda viner, trevliga manniskor och intressant kultur! Kan varmt rekommenderas!
  Halsningar Pia

  SvaraRadera
 2. Budapest skulle jag välja emedan jag själv vill åka just dit efter varma rekommenderat från flera pålitliga håll. Och mina preferenser är lika dina.

  SvaraRadera
 3. Jag var i Budapest i höstas och kan rekommendera det å det varmaste! Det är riktigt billigt, otroligt god mat - oväntat god!, vackert och mysigt och romantiskt och fullt av historia. Thermalbaden får bara inte missas (vi var på szechenyibadet och älskade det)!

  Vi åt otroligt gott, strosade och hade det varmt och skönt (i oktober) och njöt verkligen. Man kan lyxa ordentligt utan att bli ruinerad dessutom. :)

  SvaraRadera
 4. Rom! Promenadsvstånd till allt, god mat, gott dricka och så avslappnad stämning!

  SvaraRadera
 5. Belgrad blir mitt tips. Spännande och annorlunda storstad. Men man måste ju gilla att äta kött, då.

  SvaraRadera
 6. Man tackar, man tackar!

  Lissabon har vi faktiskt varit i, liksom Rom. Inte för att de inte tål ett återbesök men det är roligt att upptäcka nytt.

  (Italien är ju fantastiskt, för övrigt. När vi bodde i Bologna 2001 frågade vi oss varför italienare någonsin reser utomlands. De har ju allt hemma.)

  Budapest har vi pratat om, och Belgrad tänkte jag på när jag läste DN nyligen. Vi gillar definitivt kött.

  Faktum är att vi själva funderar på något så svennigt som London. Visserligen har vi varit där men mycket kort. Pundet står ju lågt, och så tänkte vi i så fall skita i alla de obligatoriska sevärdheterna typ Madame Tussaud's och istället inrikta oss på olika stadsdelar.

  SvaraRadera
 7. Budapest eller Prag får min röst.
  London ska iofs inte underskattas, var där (utan barn!) i höstas och blev nyförälskade. I stad och varandra.

  SvaraRadera
 8. Warszawa blir mitt förslag. Eller Berlin. Längtar tillbaka till båda.

  SvaraRadera
 9. Jag lägger också min röst på Prag. Vackert, folkligt, kulturspäckat, billigt, lagom stort och jättegod mat.

  SvaraRadera
 10. Krakow! Fantastiskt fin stad!
  Mamman

  SvaraRadera
 11. Nämen! Vad kul med denna övervikt åt öster! Är detta en trend månne?

  Krakow, Warszawa, absolut intressant. Prag, nej. Av den enkla anledningen att jag var där med pappa för två år sedan.

  SvaraRadera
 12. Jag har inte varit i Budapest men har hört massa gott därför lägger jag nog också min röst på den staden.

  Wien är fint annars, finns mycket att se. Vi var på fantastisk marionettopera när jag fyllde 30.

  Annars tänker jag mig San Sebastian. Poteos med massa pintxos och som kronan på verket, ett besök hos Arzak.

  SvaraRadera
 13. Alla ovanstående förslag låter underbara. Jag rekommenderar min egen hemstad Helsingfors och kan sy ihop ett litet infopaket med programförslag och krogar om ni är intresserade. S:t Petersburg är en annan pärla som jag själv turistat i på tok för lite, men där både historien och nuet är oerhört spännande.

  SvaraRadera
 14. Varför inte Paris? Tycker annars att London låter som ett utmärkt alternativ - kort resa, och ni kan ju verkligen passa på att smörja kråset nu på alla trevliga restauranger när pundet är så lågt! / Mimmi

  SvaraRadera
 15. Berlin! Fast det kan ni spara till att åka med barnen. Barnvänlig stad och underbar.

  SvaraRadera
 16. Siena! Romantisk, magisk stad med spektakulärt torg och spännande historia. Räcker mer än väl i sig för en långhelg, annars fina utflykter på nära håll. Flyg t ex till Pisa (billigt m Norwegian), hyr bil och bila kort väg genom underbara Toscana. Mat, vin och skönhet = toppklass!

  SvaraRadera
 17. Du kan skriva en guide om kortsemestrar i Europa och få ihop pengar till fler resor!

  Välj något som är lätt att resa till, säger jag. Och London kan ju knappast bli bättre. P och jag åker på kortsemester dit om ett par veckor, eftersom HAN för en gångs skull har en kongressresa. Jag är en utmärkt accompanying person som gärna roar mig själv. P är hopplös däremot, det enda han gör väl på egen hand på resa är sover länge på morgonen. Har slutat ta med honom på mina resor...

  SvaraRadera
 18. Jag lägger en röst på London, eftersom jag älskar den staden och det var alldeles för länge sedan jag var där. Annars säger jag Barcelona, som jag visserligen aldrig varit till, men hört mycket gott om. Häftig arkitektur och bra mat.

  (Jag inser nu att det här nog är min första kommentar här, fastän jag har läst länge, så: hej!)

  SvaraRadera
 19. För första gången kommenterar jag här men nu kan jag inte låta bli!Så jag passar på att tacka för en väldigt bra blogg, läser dig så fort jag hinner!

  Som boende i Florens är jag naturligtvis väldigt partisk men om man älskar god mat,kultur och toppar allt med lite smarrigt rödvin kan den här staden aldrig bli fel. September är också den bästa tiden att åka hit, fortfarande varmt men den värsta ökenhettan brukar vara över! Naturligtvis är delar av staden väldigt översvämmad av alla turister men vet man vart man ska ta vägen så kan man fortfarande hitta delar av det genuina Italien! Välkommen hit helt enkelt,jag ställer gärna upp med tips om mysiga ställen(och kanske även varningar om vad ni helst ska undvika ;-))
  Hälsningar Kicki

  SvaraRadera
 20. Hej! Jag har precis bokat en överraskning till min make o mig, det blir warsawa. Jaag har varit där förut och gillade det! Blir spännande att se vad maken tycker. Ganska billigt oxå :)

  SvaraRadera
 21. Budapest eller paris. Barcelona!

  SvaraRadera