2013-01-09

Två saker

Igår och i förrgår var jag så trött när jag körde till och från jobbet att jag blundade vid alla rödljus. Man ser faktiskt genom ögonlocken när bromsljusen på framförvarande bilar släcks. Det är dock inte en vana att rekommendera.

Imorse var det enorm skillnad. Kan bero på två saker:

Den dubbla espresso med en rejäl skvätt varm mjölk som jag drack till frukost, frångående min tidigare orubbliga vana att dricka te hemma och kaffe på jobbet.

Att jag visserligen bara sov drygt sex timmar på natten, men djupare än på länge. Y har sedan några nätter tillbaka flyttat in i Q:s, förlåt pojkarnas sovrum. O skulle sitta uppe sent och jobba, vilket brukar störa min sömn. Då har jag svårt att slappna av och somna eftersom jag vet att jag oftast väcks när han kommer och lägger sig. Frampå morgontimmarna är jag svårväckt och lättomsomnad, men ve den som väcker mig någon timme efter att jag äntligen har lyckats somna för kvällen. Sålunda bytte O och Q säng med varann.

Och jag sov, som aldrig förr. Jag har ett dimmigt minne av att vakna någon gång mitt i natten och undra var jag var någonstans, ett säkert tecken på djup sömn. Ungefär lika förvirrad var jag när jag väcktes av gråt från Q. Det visade sig att gråten berodde på en mardröm, och att klockan var dags att gå upp.

5 kommentarer:

  1. Tänk så många män du har att dela säng med ;-)

    SvaraRadera
  2. Ja, och så funderar vi på att skaffa katt också! Av hankön, givetvis.

    SvaraRadera
  3. Har den dubbla espresson nåt med julklappen att göra, månntro? Vi har en Nespresso på jobbet (inköpet administrerades av mig!) och jag får verkligen anstränga mig för att inte hinka i mig typ sju kapslar om dagen.

    SvaraRadera
  4. Jag har bara druckit kapselkaffe men gång, hemma hos en vän och jag tyckte att det smakade pulverkaffe. Ändå svär många vid sina maskiner?

    Vi funderar också allvarligt på katt svägerskan är dock jätteallergisk och vi vill ju att hon ska känna sig välkommen. Funderar på trycka in henne i bilen och tillsammans med diverse medikamenter och åka runt och testa lite raser. Egentligen tar jag gärna vilken bondkatt som helst men om det finns en ras hon tål vill jag helst gå den vägen.

    SvaraRadera
  5. En mer allergivänlig ras är svårt att hitta då det inte är håren man reagerar på. Min svägerska tar en tablett och klarar en kväll hyggligt men kan inte sova över längre som förr.

    Vår katt satt på trappen en dag och ville flytta in, efter undersökningar är han nu vår - fast han anser ju att vi är hans och delar hans hus...att det redan bodde en hund här hindrade honom inte...en modig sort...

    En kille mer i hemmet låter bra, Helga / Stella

    SvaraRadera