2013-01-05

Röja vs fynda

Ångestdämpande sysselsättningar, var en term jag myntade för ett tag sedan. En sådan är definitivt att röja i källaren och transformera det som fordom benämnts skräprummet till ett ljust och trevligt lekrum. (Nästa steg är att Q:s rum ska bli pojkarnas gemensamma sovrum, så att vårt sovrum, det som Y nu anser är hans, blir bara vårt. En procedur i flera steg alltså.) Att sedan eliminera ett gammalt dåligt samvete genom att ta en packe urvuxna barnkläder, ett skötbord och en barnvagn till Myrorna, då inträder ett närmast euforiskt tillstånd.

Rymden! Ljuset, luften! De kvadratmeter som frigörs känns enorma.

Att denna rymd decimeras något av de fynd man givetvis gör på Myrorna, förtar inte lyckan. Särskilt som två av dem är predestinerade till våra två sommarboenden.
Vindpiskade hav kan man aldrig få för många av, inte på Sommarön i alla fall. Nittio kronor.

En stilla insjövik, att hängas i gästrummet i sommarstugan. Nittio kronor den också.
Och julpojken från Ikea har efter femton års tålig väntan fått en käresta.

3 kommentarer:

  1. ÅH! Jag bor faktiskt en bit ifrån sjön Gömmaren! Det är lika vackert fortfarande.

    Min syster och hennes man har också ett skräprum, och innanför det, bakom en lucka, nåt som kallas outgrävd grund eller liknande. Det är som att titta in i kolgruva. Svågern kallar det för Fritzl-rummet...

    SvaraRadera
  2. Hej, vilket fint ljuspar!
    Flickan har värendsdräkt men jag vet inte om pojkens dräkt också är det men det kanske det är, fina iallafall! Hälsningar Anna

    SvaraRadera
  3. Tack Anna! De kommer faktiskt från Ikea, enligt etiketten under. Svårt att tro!

    Vi kallar vår passage mellan lekrummet och toan för gången där man gömde familjen Frank. Skönt att höra att det finns andra med morbida tendenser.

    SvaraRadera