2012-12-18

Silver lining

Det finns ju onekligen fördelar och nackdelar med allt.

Företaget där jag jobbar just nu ligger ute i spenaten, i busken, bortom all ära och redbarhet. (Åja. Det beror kanske på vem man frågar. Om man frågar dem som bor i denna synnerligen välmående avkrok, förlåt villastad, så tycker de nog inte alls att de bor särskilt avsides. Men det tycker jag.)

Nackdelarna är uppenbara. Det går inte att inom rimlig tid åka kollektivt till jobbet. Jag måste köra bil, vilket är tröttsamt, tråkigt och dåligt för miljön. Det finns inga vettiga lunchrestauranger i närheten. Inte heller några gym, lunchträning är ett minne blott. Liksom all form av shopping, alla ärenden överhuvudtaget. Det är långt till andra arbetsplatser vilket gör att möjligheten att boka in lunchträffar med gamla bekanta är starkt begränsade. Följden är att jag regelbundet drabbas av akut lappsjuka.

Men även baksidor har framsidor. Den förhatliga bilkörningen går åtminstone snabbt, en fördel med att jobba i en avkrok är att ingen annan gör det, alltså inga bilköer. Att äta lunch ur matlåda har positiva effekter både på hälsan och plånboken.

Och sist men inte minst, från mitt fönster har jag utsikt över en vacker snötäckt skogsdunge. Himlen ovanför var imorse åskblå, efter lunch blyertsgrå för att nu ha skiftat till nästan självlysande blekblå. Strax är det mörkt.

Jo, så glömde jag ju nästan de rikliga tillfällena att studera hus i rosa mexitegel. Hittills har jag hittat tre stycken. Det måste vara en lokal sedvänja.

3 kommentarer:

  1. När jag var liten var hus i rosa mexitegel det finaste jag visste. Varför bodde vi i ett tråkigt falurött hus. Till slut lyckades jag övertala mina föräldrar att vi skulle måla om huset. Det blev en kompromiss, vitt med blå knutar. Närmre än så kommer jag aldrig än villa i rosa mexitegel. Om vi nu inte skulle flytta och bli grannar med en vill säga.

    Blir helt nostalgisk, det är nästan så jag känner för att skriva haiku till rosa mexitegels ära. ;)

    SvaraRadera
  2. Det låter som ett passande format för en hyllning! Men du menar alltså att det finns rosa mexitegel även på västkusten? Och jag som trodde att jag gjort en etnografisk upptäckt.

    SvaraRadera
  3. Med tanke på min svenska i min kommentar ovan avstår jag nog från haikukomponerande just nu.

    Det finns en villa i rosa mexitegel på mina föräldrars gata. När den byggdes tyckte jag att den var ett riktigt palats. ;)

    SvaraRadera