2012-07-14

Navigera

Jag sitter med ett djävulskt ryggskott, ett glas vin och en skål godis i svärmors tv-stol och pustar ut efter tre dagar hos mamma. Svärmor är bortrest, O är kvar hos vännerna och kommer imorgon. Barnen sover efter en maratonnattning, Y höll ut ända till halv tio.

Det känns som att jag har lagt det mesta av min kraft de senaste dagarna på att undvika grundstötningar. Anpassa mig, vara smidig. Det sorgliga är att jag är nästan säker på att mamma känner likadant.

Jag borde skriva ner några replikskiften, om inte så att jag kommer ihåg dem så att jag inte blir likadan själv om trettio år. Men jag orkar fan inte.

6 kommentarer:

  1. Kanske du orkar om någon dag, när du inte längre har ryggskott och huvudansvaret för navigerandet?

    Det vore intressant att se.

    Skulle vilja ge dig min bästa yoga mot ryggskott, men har för tillfället glömt namnet. Återkommer.

    SvaraRadera
  2. Är det gott med vin och godis? En kombination jag aldrig prövat.

    SvaraRadera
  3. Vin är gott, godis är gott. Hur kan det bli fel? Lakrits med en Sauvignon Blanc kanske inte funkar dock./O

    SvaraRadera
  4. Säger han som avskyr lakrits..

    Rödvin och mörk choklad med salmiak är faktiskt en bra kombo. Annars är väl inte vin och godis någon riktig höjdare, i ärlighetens namn! Förutom att de båda har något av det förbjudnas guldkant.

    SvaraRadera
  5. Jag kontrar med frågan vad i allsin dar man ska ha mörk choklad med chili till? Jag köpte en sådan häromdagen, och jag som inte är särskilt känslig för kryddstarkt upplevde det dels som outhärdligt att äta, fick dels ont i magen.

    Kanske passar till renat.

    SvaraRadera