2012-03-12

Statistik

2005
Sökta jobb: 71
Intervjuer: 10
Erbjudanden: 1 (tackade ja och jobbade där i sex år)

2011
Sökta jobb: 23
Intervjuer:10
Erbjudanden: 4 (tackade nej till tre, ja till ett, där jobbar jag nu)

2012
Sökta jobb: 5
Intervjuer:1

Och den intervjun är imorgon. Håhåjaja. Helga är i jobbsökartagen igen. Jag börjar i alla fall bli förbannat bra på att skriva ansökningsbrev och svara på intervjufrågor.

Uppdaterad:
2012
Sökta jobb: 5
Intervjuer: 2

Ett företag till har hört av sig och vill träffas, plus att rekryteraren från i tisdags  mejlade idag och vill boka in en andra intervju.

6 kommentarer:

  1. Ja, jo. Trenden tycks ju vara positiv. Får man hoppas.

    SvaraRadera
  2. Heja!

    Jag håller tummarna!

    SvaraRadera
  3. 2011 ser väl alldeles utmärkt ut?

    Hur gick det idag?

    SvaraRadera
  4. Åh, kan du inte skriva lite tips! Ser ju ut som att du kan en del i ämnet. :-)

    Från hon vars siffror ser ut såhär för 2011:
    Sökta jobb: ca 30
    Intervjuer: 1
    Antal erbjudanden: 0

    Lycka till på intervjun!

    SvaraRadera
  5. Hm, vet inte vad jag kan ge för tips. Att skriva ansökningar och intervjuer är en konst man lär sig. Kommer man på intervju är det ett kvitto på att ens meriter är rätt för jobbet. Sedan är det personlighet, tur och övrig konkurrens som avgör om man får jobbet eller ej. Jag tycker att de råd som finns på de flesta jobbsökarsajter är bra. Tråkigt nog är de flesta arbetsgivare ovilliga att tänka utanför lådan och ge oprövade kort en chans, vilket gör att det är svårt att byta bransch (jag tjatar om detta men det är verkligen en av mina käpphästar). Mitt nuvarande jobb fick jag enligt min VD delvis för att jag varit hårdvarukonstruktör en gång i tiden. Ett jobb jag mestadels avskydde och inte befattat mig med sedan 1998. Fånigt.

    Hur det gick? Ganska bra tror jag, men jag tror inte på det här jobbet av flera anledningar. Främst för att företaget tydligen inte vet exakt vad/vem de vill ha, de söker brett och har inte bestämt sig för någon profil ännu. Samt att de håller på och omorganiserar och förhandlar med fackklubbar. Jo, tjena säger jag som är luttrad. Då kan den här rekryteringen ta precis hur lång tid som helst. Samt att det förstås tjatades om IT-erfarenhet igen. Sist men inte minst att företaget (jag fick veta vilket det var först när jag satt på intervjun, som sköttes av en rekryterare) ligger på totalt helt fel sida av stan, närmare en timmes restid med t-bana. Går nog bort tror jag.

    SvaraRadera