2011-04-08

När jag blir stor ska jag bli tant

Idag köpte jag Mosippan och Nancy på rea. Jag har läst dem förut, liksom Näckrosträdet och Kvinnan som mötte en hund, men jag vill läsa dem igen. Särskilt efter att ha sett den här filmen om Elsie Johansson.

Drar mig till minnes det jag läste om Gudrun Sjödén för ett tag sedan. Att hon omsätter mer än övriga svenska modemärken tillsammans. Att hon inte anlitar reklambyråer - "Reklam görs främst av killar i 30-årsåldern. Jag vet inte om de kan, eller är intresserade av, att tolka vår målgrupp den mognare kvinnan."

Nu kommer de. Tanterna.

5 kommentarer:

 1. Fast nu ska du ju inte bli större... ;-)

  SvaraRadera
 2. Men mer allvarligt talat.

  Det där är jätteintressant.

  Elsie Johansson är oerhört sympatisk. Jag läste och lyssnade på Sin ensamma kropp när den gick som radioföljetong, sedan Anneli Jordahls bok om Fru J i höstas, som också gav en intressant insikt i en del av svensk samtidshistoria. Kvinnan som mötte en hund ligger i hyllan, den vill jag nog snart läsa.

  Och så det här:
  "När det ”svenska modeundret” kommer på tal radas gärna märken som Acne, Cheap Monday, Filippa K, Minimarket, Whyred och Rodebjer upp. Aldrig nämns den svenska designer som omsätter mer än flera av de varumärkena tillsammans: Gudrun Sjödén."

  Än en gång bekräftar det för mig att rubrikerna och de stora orden ger en felaktig bild av verkligheten. Den är alltid småstilt och pockar inte på daglig uppmärksamnhet.

  SvaraRadera
 3. Har oxå läst Mosippan och Nancy och dom berörde mig djup!!

  SvaraRadera
 4. Känns som om jag redan är tant eftersom jag gillar både Johansson och Sjödén! ;)

  SvaraRadera
 5. Elsie har druckit kvällste hemma hos oss efter en uppläsning på vår lilla orts bibliotek. Favorit-tanten alla kategorier!

  SvaraRadera