2011-01-18

Oj då

Det blev bråk vid nattningen idag. Q spelade på paddan (allså surfplattan) och hade svårt att släppa den. Först ilskna tjut, men han insåg snabbt att läggdags förhandlas det inte om. Dessutom gillar han att lägga sig och bli läst för (o lycka att ha en sådan unge. Tänk om han kunde påverka sin lillebror lite!). Då gick han omkring och muckade gräl en stund, puttades, pruttades (med munnen) och utslungade diverse invektiv. Till sist hade både O och jag tröttnat och sa ifrån, varpå Q sprang in i sitt rum och drämde igen dörren.

Jag följde efter och hittade honom framstupa i sängen med ansiktet nerborrat i kudden. Efter en stunds avledande småprat frågade jag honom vad han tänkte. Han såg häpen ut.

- Vad menar du?
- Jag undrar vad du tänker nu, och hur du känner dig.
Ner i kudden igen.
- Tycker du att pappa och jag var dumma?
Inget svar.
- Orättvisa?
Kraftig nickning. Så vände han sig över på rygg och blickade upp i taket.

- Jag ÖNSKAR... jag önskar att jag var vuxen och att ni var döda så att jag kunde spela hur mycket padda jag vill!

Tro det den som vill men konversationen som följde var lugn, stillsam och jag vill tro uppbyggande för oss båda. Sedan högläsning i bästa samförstånd.

7 kommentarer:

 1. Jag tycker faktsikt det är underbart att läsa detta. just fö att ett sådant uttalande visar hur TRYGG Q är i sin relation till er. Endast dem man VET älskar en över allt förstånd kan man säga sådana saker till i ett sådant läge!
  :-)

  SvaraRadera
 2. Underbart! Så himla normalt!

  SvaraRadera
 3. Hehe, ja den lilla ungen tar sig friheter :). Han vågar säga hemska saker, trotsa och driva er till vansinne för att han vet att ni älskar honom förbehållningslöst... Grattis!!

  SvaraRadera
 4. När jag läser ditt inlägg minns jag min egen barndom, hur det var att gå och lägga sig vid "läggdags" och sen ligga i o-ä-n-d-l-i-g-a minuter och kvartar och timmar och försöka sova. Och jag fick inte ens läsa!
  Som vuxen har jag förstått att jag inte alls behövde så mycket sömn som föräldrarna tyckte, eller som det stod i barnuppfostringsböckerna.
  Skulle det vara så förfärligt om lille Q fick ta med sig "paddan" i sängen och spela sig till sömns?
  Skäll gärna ut mig och säg att jag inte vet vad jag talar om, du har förmodligen alldeles rätt. :)

  SvaraRadera
 5. Nejdå, här skälls inte!

  Jag var precis ett sånt barn som du Margareta, men till min stora glädje är Q det inte. Han somnar ganska snabbt om kvällarna. Och jag vågar nästan slå vad om att han inte hade bytt bort kvällens läsestund mot paddspel. Tur för mig, eftersom det är höjdpunkten på min dag!

  Och rent generellt så tycker jag att läsning är att föredra framför dataspel. Jag skräms lite av lockelsen som datorer utövar på oss alla, jag själv inget undantag.

  SvaraRadera
 6. Och nu, efter ditt svar Helga, passar jag på att komma med min kommentar.

  Det händer att jag önskar att jag hade en förälder som kom in och sa att nu fick jag lov att gå och lägga mig. Så att jag kom i säng i tid.

  SvaraRadera