2010-11-23

Vettig läkare

Igår var vi hos barnläkaren som neonatal remitterat oss till. Eftersom Y hade ett par svåra luftvägsinfektioner under förra vintern och eftersom han är prematur behövdes en extra koll.

Jag hade laddat upp, och väl där öppnade jag dammluckorna och beklagade mig över sömnsituationen, och bad om en allergiutredning. Y har varit dålig i magen i nästan två månader. Ibland på nätterna skriker han som om han hade verkligt ont. Han klöser sig i öronen, gnider ansiktet mot kudden, dunkar huvudet i sänggaveln, sparkar, fäktar och slår omkring sig.

Nu är han dessutom förkyld och hostig. Men lungorna var perfekta. Och öronen som han river så i alldeles rena. Hon kände på magen, ingen anmärkning. Han växer bra, väger över tio kilo nu.

Läkaren verkade ganska bedårad, och sa något om att vi verkligen haft tur, både han och vi.

Men han ska testas för glutenintolerans i alla fall. Annars enades vi om att nattstöket mycket väl kan vara otrygghet, fast han verkar så trygg på dagen. Och hon sa med skärpa att vi inte ska ha dåligt samvete för att han sover hos oss. Han är ju en liten pojke än, han kan allt behöva ha mamma och pappa nära ett bra tag till.

Precis vad O och jag själva kommit fram till. Men det är skönt att få stöd.

Dock måste jag skärpa mig med att komma i säng på kvällarna, och ta en och annan natt i gästrummet.

3 kommentarer:

  1. Vpr lilla <e kommer över till oss i stort sett varje natt än. Hon är snart 2,5 år. Men jag tror hon behöver det. Så jo, jag tror att barn kan behöva den närheten i perioder. Och då är det väl underbart om man som förälder kan ge dem det?!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Min lilla pissråtta till son klev upp 05.10 och fick komma över till mig och Bill i stora sängen. Där han självklart började leva fan. Fara runt, vilja klättra ner och vara illsk över någonting han inte kunde uttrycka. Skrika, sparka, riva runt.
    Det slutade med att jag och han tog en tur till hans säng. Om du tänker skrika när du ligger i min säng så får du ligga i din egen! Jo, det får du visst det. Ligg kvar.
    Och när han var nog arg på mig: Kan du komma och ligga i stora sängen och vara tyst nu? Och tänk, det kunde han.
    Men jag kunde inte sova mer.

    Och när han klev upp spolade han ner en golfboll på toa.

    SvaraRadera
  3. En liten tanke... Det där med att riva sig i öronen om natten, båda mina barn gör det när de är övertrötta.

    SvaraRadera