2010-10-14

Som flickan sa

Ur Y:s öra utplockades igår efter ganska stora ansträngningar en minst lika stor vaxpropp som den som satt fast i det andra örat. Obegripligt att de fick plats. De måste ha mötts på mitten nånstans inne i hans söta lilla huvud.

Nu är båda öronen rena och fina, trumhinnorna likaså. Att han (troligen) inte fått öroninflammation trots upprepade förkylningar är ett gott tecken. Öronbarn är han förmodligen inte.

Jag lanserade min teori om polyper och körtlar för örondoktorn. Hon lyssnade, och tittade Y i halsen. Nix. Hon uppdrog åt mig att iaktta honom när han sover oförkyld, har han sömnapnéer så märks det. Men, sa hon i det att hon betraktade honom, en kille som suger ihärdigt på sin napp och faktiskt lyckas andas genom näsan trots att den är täppt, har troligen inte polyper.

Igår kväll preparerades Y med nässköljning, nässpray och Ipren. Han somnade på en minut och sov sedan lugnt i flera timmar. Totalt vaknade han tre gånger under natten. En av våra bästa nätter således.

Men är det inte det ena så är det det andra. Jag somnade snabbt och sov djupt. Efter ett par timmars sömn vaknade jag och tänkte förvirrat att något känns inte som det ska. Jag är ju blöt?

Q hade krupit upp bredvid mig och sov tätt tryckt intill mig. Han var också blöt, och inte lite heller. Närmare inspektion avslöjade att han inte hade någon blöja på sig. Den hade hans fader glömt vid nattningen.

Så det var bara att gå upp och duscha och byta på mig och ungen, byta lakan i hans säng, slänga in madrasskyddet i tvättmaskinen så att det hinner torka under dagen.

Men OK. Ikväll försöker vi igen. Nässkölj, nässpray, Ipren och så NATTBLÖJA.

1 kommentar:

  1. Vad det låger bra att Y fick ut sin propp. Hoppas nu det kommer gå bättre med sömnen. Trist med nattblöjsprblemet inatt men det är ändå ngt man kan känna att man kan ta för att "man vet varför man vaknade". Det är oftast värre med sådant man inte förstår.
    Lycka till nu!

    SvaraRadera