2009-03-01

Ögonblicksbild av mitt liv enligt Google

barn arg boktips
test centraldammsugare
eco tapeter easy-up
hysterektomi dysmenorré
barnkalas tips
inbyggt badkar
p-stav minskad sexlust
golvvärme linoleum
gratis tapetprover
lackera köksluckor
bouché smördeg (hoppsan, det var O som googlade här)
barnskiva lejonungarna (med Cilla Ingvar, finns inte att få tag på)
vallatips halvvasan (O igen)
morrissey ny skiva
temperature in beijing

Jag längtar till våren när mycket av ovanstående förhoppningsvis är inaktuellt.

7 kommentarer:

 1. "det är barnen Lejon, som bor i Lejonkulan och kallas Lejonungar, av alla och envar"

  Jag blir varm och lycklig av att börja gnola på den. Och minns Nutte läser och paddan Bufo bufo och Cilla Ingvars underbara lundensiska stämma.

  Vad jag älskade den skivan när jag var (ett ganska stort) barn (ett sådant som alltid hade en bok lutad mot mjölkpaketet). Den finns som LP i föräldrahemmet, hoppas jag. Så synd att den inte spelats in på CD.

  SvaraRadera
 2. Nutte läser! Precis, jag identifierade mig med henne. När jag inte var fröken Aftonstjärna, till skillnad från kusinen som var Morgonstjärnan.

  Den fanns hos farmor och farfar men är förmodligen skingrad för vindarna. Eller kanske hos min kusin, som inte förtjänar den. Tror jag.

  SvaraRadera
 3. Just nu läser jag Nalle Puh för mina tjejer! Så oändligt mycket människokännedom ryms i de ursprungliga Milne-böckerna, och lilla S (som är några månader yngre än Q) bara älskar den.
  Bästa avsnittet i hennes öron är det när Ior tappar sin svans och den slutligen återfinns hos Uggla som dörrklockesträng.


  Angående kalas, vi har ju haft en antal vid det här laget, så har vi kommit till en viktig insikt:
  Ingen riktig mat, bara tårtkalas för oss.
  Annars blir det nästan två timmar av oavbrutet ätande och kladdande, sen är det godis och hemgång. Bättre att börja med tårtan och sen låta barnen leka fritt, kanske med nån enkel liten aktivitet; typ skattjakt, disco eller bara en enkel lek som Björnen Sover.

  Den enda heliga kon för våra tjejer är fiskdammen (med RIKTIGT godis, inte som min trista barndomspåse med äpple, russinpaket och tandborste...) den får inte tallas på!

  Ibland kan jag tycka att föräldrar jobbar lite väl mycket på avancerade och påkostade kalas för sina småttingar, det blir nästan en tävling i vem som kommer på den mest originella idén/maten/leken/platsen.

  Så mitt tips är; gör det enkelt, bjud in en handfull barn med trevliga föräldrar. Och se till att barnen får tid att leka fritt, det brukar vara det som blir mest uppskattat!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Kan inte låta bli att kommentera kalas och fiskdammens godispåse. Personligen tycker jag egentligen att det är fräckt att bjuda på godis utan att fråga föräldrarna. I alla fall så länge barnen är små. Mina barn har ännu inte börjat äta godis. Tidigare när vi gick på kalas bad jag att de skulle ta bort godiset och jag tog med mig nötter/kex/frukt istället som min dotter älskar. Ibland har vi tom avstått från kalas pga godiset. Hur kan man ge godis till barn i 1-3 åldern?! Varför gör man det? Min äldsta dotter har ju självklart förstått att det är något spännande med godis och nuförtiden får hon sin godispåse på kalasen men hon äter sällan mer än ett par stycken resten får vi slänga (eller mamma äter upp ;)) Hon tycker att det är konstig konsistens. Men ju oftare hon får smaka desto mer vänjer hon sig vid godiset och börjar säkert att gilla det. Choklad är vad hon än så länge föredrar. Jag kommer inte förbjuda godis när hon blir äldre men jag tycker hon kan vänta ett tag till, äldsta dottern är 4 år. Jag förstår inte varför föräldrarna lär barnen att äta godis. Faktiskt!

  Annars håller jag med om att hålla kalaset enkelt. Ha någon organiserad lek eller varför inte en liten sångstund i beredskap.

  mvh
  Kajsa som föredrar naturliga produkter men en och annan godisbit slinker allt ner ibland.

  SvaraRadera
 5. Och jag som hade tänkt köpa läppglans till tjejera och varsin fickkniv till pojkarna och kanske rentav lägga en miniflaska whisky (till föräldrarna) i påsarna??

  Men det kanske är olämpligt?

  SvaraRadera
 6. jag vet inte det jag helga - tycker det verkar va en finfin idé ;)

  SvaraRadera
 7. Helga, whisky bara om det är pappor, likör om det är mammor! Annars tänker du rätt.
  Fickkniv är dock inte så praktiskt för det kan bli fula hål i påsarna. Hellre då en pikadoll.
  Och tänk på att matcha varje barn med rätt nyans av läppglans. Kan ju bli huuur pinsamt som helst annars ju.

  Kajsa, du undrar hur man kan ge godis till barn i treårsåldern?
  Ja, det måste vara för att jag är en dålig förälder helt enkelt.
  Jag tycker att godis är gott och det gör mina barn med! Huva!

  SvaraRadera