2008-12-31

Gott nytt 2009!

Året då Q och jag trädde ut i den stora världen är snart slut. Jag började jobba i januari, inte utan oro och skepsis. Mina farhågor kom totalt på skam. Det visade sig vara roligt och stärkande att jobba, roligare än på många många år. Jag gjorde den fullständigt överrumplande upptäckten att arbete och mammaliv kompletterade varann perfekt. Så lycklig som jag har varit under 2008 vet jag knappt att jag har varit någon gång. Tack, vem du nu är.

Q började inskolningen hos sin dagmamma under våren och från och med september på heltid. Också han har nu ett liv utanför hemmet. Det är en ständigt skiftande och fascinerande upplevelse att höra och se honom uttrycka saker han lärt sig av någon annan än oss. "Mina damer och herrar, jag har en kanin i min hatt! Hokus flokus!" förkunnar han en dag vid frukostbordet. Eller så fäster han sina allvarsbrunnar till ögon på mig och säger: "Mamma, tänk om det kommer troll och monster?". Det är en nåd att få följa hans upptäcktsfärd.

Jag är inte mycket för nyårslöften eller föresatser, jag vill hellre uttrycka förhoppningar och önskningar. Hela sju nyårsaftnar grät jag i min champagne och önskade mig ett barn. Förra året önskade jag mig att överleva övergången från mammaledigheten. Jag behöver väl inte säga hur glad och tacksam jag är i år.

Vad gäller nästa år uttrycker jag en from förhoppning och föresats till gagn för min fortsatta hälsa. Helga ska få en ny form. För första gången någonsin tror jag att det är görbart, för grunden är lagd och strategin klar. Den verklige aficionadon kan följa utvecklingen på en annan blogg, som garanterat kommer att göra skäl för sitt namn.

När detta läses plöjer jag förhoppningsvis ett skidspår i dalaskogarna. Eller så ser jag fyrverkerierna speglas i Siljan. Eller så smörjer jag kråset med min mans nyårsmiddag i glada vänners lag. Eller så skrålar jag Happy New Year eller Dancing Queen, vännerna har lovat att skaffa Abba Singstar.

Hur som helst tror jag att det blir bra. Ett gott nytt år önskar jag alla som läser detta.

7 kommentarer:

  1. Gott nytt år! Tack för alla dina kärleksfulla berättelser om dig, ditt liv och Q. Varma hälsningar!

    SvaraRadera
  2. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig Helga, med familj! Och passar på att tacka dig varmast för allt enormt stöd speciellt under året som gått då jag gått igenom känslor som inte varit varken rumsrena, populära eller speciellt fina. Du har varit en klippa, tack. Kram!

    SvaraRadera
  3. Hoppas ditt 2009 blir minst lika bra som 2008 varit! helst ännu bättre men att "bara" få fortsätta att känna sådan lycka som du gjort det gånga året ÄR en ynnest och få förunnat. Så jag hoppas att detta nya år kommer fortsätta i samma spår.
    Jag ser fram emot att fortsätta följa både dig och Q här på bloggen nu detta nya år.
    Tusen varma kramar!

    SvaraRadera
  4. Gott nytt år till dig och din familj också!

    SvaraRadera
  5. gottgottigottgott önskas du av mig!

    SvaraRadera
  6. Gott Nytt, härliga Helga!
    Och tack för ovärderligt stöd under året som gått

    SvaraRadera
  7. Tack för din vackra blogg och grattis till ditt härliga familjeliv! Jag har följt dig lite i hemlighet ett tag...

    Jag har själv gråtit med champagne på tvären i strupen några år. Barnlängtan, IVF, ensamhet och avund har varit mina middagsgäster. Nu gråter jag över två förlorade flickor och livet blir aldrig detsamma mer...

    Jag stortrivs när jag läser dina inlägg, och det ämnar jag fortsätta med. Tack!

    /Johbur

    SvaraRadera