2008-10-05

Vad har du i väskan Helga?


Inte så mycket, tänkte jag. Mer än jag trodde visade det sig.

Mobil och handsfree, förstås. Är alldeles för dålig på att använda den senare men bra på att begränsa användandet av den förra. T ex pratar jag sällan i mobil på tunnelbanan, avskyr att folk lyssnar på vad jag säger.

SL-kort, gammalt och nytt (varför det gamla låg kvar i väskan vet jag inte). En snöflingeformad reflex som brukar sitta utanpå väskan men som jag tog av i somras.

Näsdukar och inte mindre än tre paket Fisherman's Friend med salmiaksmak. Varför? Visst är de goda men inte så goda.

Lärarinnan i Villette, har bara hunnit några sidor men den verkar lovande.

Urgammalt recept på Levaxin, en binda, Friskis&Svettis-schema (sedär, nu fick jag det sagt!)

En röd mycket fiffig påse som viks ihop i ett fodral. Utmärkt att släpa hem biblioteksböcker eller mjölkpaket i. Paraply, man kommer väl från Göteborg.

Nyckelknippa, mp3-spelare (just nu mest inspelningar av körrep eftersom det drar ihop sig till konsert snart), pennor, 3 st läppglans (!! återigen förvånar jag mig själv, jag använder dem aldrig), läppcerat, passerkort till jobbet, en lapp med kod till Apotekets receptservice (förstår inte vad jag ska med den till).

Tre gamla kvitton som jag genast slängde.

Sist men inte minst en bibba papper betitlade Beslutsunderlag/Utredningsrapport som vi fick vid första samtalet hos soc för några veckor sedan, inför adoption nummer två.

Saknas gör märkligt nog värktabletter, brukar annars vara nerlusad med sådana. Plånboken ligger för tillfället i en jackficka. Dock saknas varken tuggummi, almanacka, hårspray eller kam. Mobilen har ersatt almanackan, tuggummi får jag ont i käkarna av efter två minuter, hårspray är det värsta jag vet, och kam - tja, det låter inte klokt men jag tycker inte jag behöver någon.

Som bonus får ni se O:s uppslagna kokbok, han är i färd med att planera kvällens och veckans middagar. Ikväll blir det pekingsoppa och biff med vitlök och svart bönsås.

Vad detta innehåll säger om mig vet jag inte, mer än att jag borde städa väskan oftare.

3 kommentarer:

  1. Oj, jag läste fel i hastigheten och tyckte att det stod "Q:s uppslagna kokbok". Värst vilken avancerad liten gosse, tänkte jag. Fast han verkade ju matlagningsintresserad på bilden i förra inlägget.
    Snart är det nog hans kokbok!

    (Jag tycker inte heller att jag behöver släpa med mig någon kam.)

    SvaraRadera
  2. Kul att du antog utmaningen! Jag tycker faktiskt innehållet i en kvinnas handväska säger rätt mycket om hennes personlighet.

    SvaraRadera
  3. Lyllo dig som inte behöver hårsprej! Här sprejas det för fullt för att få till "den rätta stilen-fluffet"

    SvaraRadera