2008-06-19

Knyckta frågor

Har massa skrividéer men för lite ork. Knycker en utmaning av Storken för att få något skrivet:
Fem saker (det blev sex) på min “to-do-lista” för morgondagen:

1. Gå upp tidigt med Q så att O får en välförtjänt sovmorgon.
2. Hjälpa O planera midsommarmiddag, handla densamma.
3. Tvätta, tvätta, tvätta. Försöka krympa det berg av tvätt som vi har med oss hem efter tio dagar på resande fot.
4. Författa ett lagom diplomatiskt mejl till släkten som beskriver de renoveringar O utfört under vår vecka på Sommarön. Fallgroparna är många, det gäller att kunna navigera! (Finns det fallgropar till sjöss?)
5. Försöka fatta att det är Stockholm jag bor i nu. Hur mycket jag än älskar min nya hemstad så känner jag mig alltid konstigt rotlös efter ett besök på västkusten.
6. Vattna mina odlingar vid sommarstugan. Hoppas grannen hållit sitt löfte att vattna, jag skulle bli så besviken om de torkat bort.

Fem dåliga egenskaper:

1. Fruktansvärt morgontrött. Det är kanske inte en dålig egenskap men väldigt opraktisk. Och nej, det hjälper inte att gå och lägga sig tidigare, för jag somnar inte ändå.
2. Långrandig, har väldigt svårt att svara kortfattat på en fråga. I alla fall privat, på jobbet anses jag vara tydlig och koncis, till min egen förvåning.
3. Otålig. Om någon är lika långrandig som jag själv tröttnar jag direkt. Orkar sällan lyssna på långa förklaringar utan börjar tänka på annat. Vill ha omedelbara resultat.
4. Kan verka avvaktande och ointresserad fast jag egentligen inte är det. Privat är detta inte ett problem men i jobbet har det legat mig i fatet. Funkar bättre nu när jag är medveten om det.
5. Emotionell, mer nu efter barnlösheten än förr. Det är på både gott och ont förstås. Fast jag vet att tillfälliga deppkänslor eller ilskor är just tillfälliga och oftast beror på lågt blodsocker eller dålig nattsömn, låter jag mig dras med ändå. Och det går ut över dem jag älskar mest, Q och O.

Fem platser där jag bott (finns fler men detta är de intressantaste och som influerat mig mest):
1. Washington D.C.
2. En riktig håla i mellanvästern där det inte finns mycket mer än majsfält, boskap och ett bra college.
3. Salamanca
4. Bologna
5. Göteborg såklart

Fem jobb som jag haft:
1. alltiallo på litet teknikföretag, fick göra allt från att löda till att skriva fakturor
2. konstruktör (tråkigt)
3. säljare (jo, faktiskt. Jag är inte väskdängartypen men det funkade halvbra ändå.)
4. ansvarig för försäljningsprognoser (tråkigt)
5. projektledare (roligt)

Fem konserter jag varit på:
1. David Bowie på Ullevi 1982. Hängde på två äldre initierade kompisar och hade knappt en aning om vad jag såg, väntade bara på Let's Dance. Idag tycker jag att det är en av hans sämsta låtar och önskar att jag mindes mer av övriga konserten.
2. Kent
3. Morrissey på Hovet och på Roskilde, båda 2006
4. William på Chalmersrock, kan det ha varit 1992?
5. Il trovatore på operan i Verona, ingen konsert men en mycket mäktig upplevelse.

Två personer jag vill smyga osynlig på under en dag :
1. Morrissey. Är han verkligen vegetarian? Och bög? Och framför allt, är han så sympatisk som jag har fått för mig att en man med den rösten måste vara?
2. Hillary Clinton eller varför inte Condoleezza Rice. För att ta reda på hur fan de får till det. Vad tänker de på när de är ensamma? Gråter de, och i så fall över vad?

3 kommentarer:

 1. Nu blev jag nyfiken Salamanca, är det Salamanca i Mexico.

  Trodde det var en liten okänd ort, jag har iofs bara spenderat några dagar av mitt liv där.

  -Asra

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det är Salamanca som ligger närmare mig - har jag rätt?

  Hillary och Condoleeza har nog ont i fötterna allt som oftast, misstänker jag. Och Hillary måste tillbringa en herrans massa tid hos frissan. (Varför måste hon ha honungsfärgat slingat när det är OK att Bill är alldeles vithårig? Egna krav eller samhällets?). Jag skulle också vara väldigt intresserad av att veta hur man gör för att bli högeffektiv. Antagligen skriver man inte kommentarer i bloggar...

  SvaraRadera
 3. Hej Asra, kul att "se" dig!

  Nej det var Salamanca i Spanien som annanannan så rätt gissar. Helt ooriginellt så lärde jag mig spanska där på 90-talet tillsammans, en erfarenhet jag delar med väldigt många.

  SvaraRadera